Fury titkos módszerrel készül a Wilder elleni visszavágóra

Tyson Fury Media Workout GettyImageRank2 BOXING los angeles
LOS ANGELES, CA - OCTOBER 25: Lineal Heavyweight Champion Tyson Fury answers questions from members of the Los Angeles media during a press conference in advance of his highly anticipated WBC Heavyweight World Championship against undefeated WBC World Champion Deontay Wilder on December 1st at Churchill Boxing Club on October 25, 2018 in Los Angeles, California. John McCoy/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Február 22-én kerül sor a WBC nehézsúlyú bajnok Deontay Wilder és a kihívó Tyson Fury második összecsapására. A két fél az első csatában döntetlenig jutott, ahol a papírformának megfelelően a brit ökölvívó a sok mozgásra és szép technikai megoldásokra épülő bunyójára, a címvédő pedig elsősorban ütőerejére épített.

Fury ökölvívásában a legnagyobb hiányosságot egyértelműen az erő hiánya jelenti, sok találatot és jó kombinációkat tud bevinni, ugyanakkor ezek a csapások leginkább a pontok gyűjtögetésére szolgálnak. Wilder kevesebbet, de sokkal látványosabbakat talál – általában padlózással, mint eredménytermékkel – , így fennáll a veszélye, hogy a a pontozásnál az utóbbi teljesítményt értékelik.

Tyson Fury ünneplésre készül Deontay Wilder ellen Forrás: AFP/2018 Getty Images/John Mccoy

Tyson Fury új edzője, SugarHill Steward azt ígéri, hogy

a legendás Kronk Gymből hozott titkos módszerekkel az ütőerő problémát is megoldják a brit klasszisnál

– írja a profiboksz.hu.

egy Kronk titokkal fogjuk megoldani a dolgot. A Kronk-féle stílus pedig a KO győzelmet jelenti. Még komplexebb ökölvívó szeretne lenni, ezért alkalmazott engem az edzőjének. A legnagyobb erősségei a ravaszsága, és az, hogy elképesztően nehéz eltalálni. Az ökölvívás művészete pedig azt jelenti, hogy adunk, nem pedig kapunk."