Társoldalunk:

Fury titkos módszerrel készül a Wilder elleni visszavágóra

2020.01.29. 09:34

Február 22-én kerül sor a WBC nehézsúlyú bajnok Deontay Wilder és a kihívó Tyson Fury második összecsapására. A két fél az első csatában döntetlenig jutott, ahol a papírformának megfelelően a brit ökölvívó a sok mozgásra és szép technikai megoldásokra épülő bunyójára, a címvédő pedig elsősorban ütőerejére épített.

Fury ökölvívásában a legnagyobb hiányosságot egyértelműen az erő hiánya jelenti, sok találatot és jó kombinációkat tud bevinni, ugyanakkor ezek a csapások leginkább a pontok gyűjtögetésére szolgálnak. Wilder kevesebbet, de sokkal látványosabbakat talál – általában padlózással, mint eredménytermékkel – , így fennáll a veszélye, hogy a a pontozásnál az utóbbi teljesítményt értékelik.

Tyson Fury ünneplésre készül Deontay Wilder ellenForrás: AFP/2018 Getty Images/John Mccoy

Tyson Fury új edzője, SugarHill Steward azt ígéri, hogy a legendás Kronk Gymből hozott titkos módszerekkel az ütőerő problémát is megoldják a brit klasszisnál – írja a profiboksz.hu.

Az ütőereje is rendben lesz Tysonnak, egy Kronk titokkal fogjuk megoldani a dolgot. A Kronk-féle stílus pedig a KO győzelmet jelenti. Még komplexebb ökölvívó szeretne lenni, ezért alkalmazott engem az edzőjének. A legnagyobb erősségei a ravaszsága, és az, hogy elképesztően nehéz eltalálni. Az ökölvívás művészete pedig azt jelenti, hogy adunk, nem pedig kapunk."