Vágólapra másolva!
"Én garantálom, miközben mindenfajta ellenőrzésnek és nyomozásnak várjuk a következményét, hogy a lehető legszabályosabban folyt minden." Így reagált Aján Tamás elnök a német ARD televízió a Titkos dopping – a súlyemelők ura című dokumentumfilmjében elhangzottakra, miszerint a súlyemelésben szisztematikus doppingolás folyik a magyar sportvezető által vezetett nemzetközi szövetség tudtával.

"Különösen kellemetlen, és ebben egy kis – elnézést, hogy így mondom – magyarellenes dolgot is felfedezek, hiszen a Magyar Antidopping Csoport ellen is dolgozni kezdtek. Garantálom, hogy minden a legtökéletesebb rendben van, és ezt papírral, levéllel, nyilatkozatokkal tudjuk igazolni" – mondta a DIGI Sport híradójának adott interjújában Aján Tamás.

A sportvezető most 90 napra félreállt, és hangsúlyozza, szó sincs arról, hogy felfüggesztették volna, mint elnököt. "Szeretném ezt javítani, nincs felfüggesztés, a személyemet nem függesztették fel. Továbbra is én vagyok a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség elnöke. Ami történt: a nemzetközi szövetség elnöksége felé vittem a kérdést, felkértem egy kollégát, hogy nem kívánom én az elnökségi ülést levezetni. Az elnökség felkérte az egyik alelnököt (Ursula Papandrea - a szerk.), hogy ő, mint semleges ember, vizsgálja ki a nemzetközi szövetségnek a doppingellenes munkáját, valamint a pénzügyi tevékenységét."

Aján Tamás szerint követték a mozgását Forrás: MOB

Az elnök a Sport24-nek arról is beszélt, hogy igencsak megdöbbent az ARD televízió módszerein. "Ebben a házban, ahol élek, négy család lakik. Drónt reptettek a ház fölött, hogy a mozgásomat kövessék, a házat és a kertet filmezték, az irodámnak a területén, a parkolóban napokon keresztül egy német újságírónő ült és cigarettázott. A világ legjobb férfi súlyemelőjét, egy grúz sportolót megvádoltak, hogy azért tudott világbajnok lenni, mert nem végeztek el nála doppingvizsgálatokat. Ennek az ellenkezője mind dokumentálva van, megkaptuk az összes hivatalos anyagot, hogy hányszor vizsgálták a világbajnokság előtt. Egy ARD tévétől mi egy kicsit furcsának tartjuk, hogy ilyen eszközökkel dolgozik."

A 81 éves Aján Tamás elnöki mandátuma jövő májusban jár le. "Becsülettel szeretném szolgálni a sportágat az utolsó időszakban is, és mindent megteszek, hogy a sportág tiszta olimpiai sportágként továbbra is az olimpia programján legyen."