Vágólapra másolva!
Elsőként a címvédő Novak Djokovic jutott be a férfi egyes döntőjébe a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A szerb játékos csütörtökön három szoros játszmában múlta felül a svájci Roger Federert, akivel 50. alkalommal csapott össze, és 27. győzelmét aratta. A többnyire kiegyenlített mérkőzésen elsősorban az döntött, hogy a fontos labdamenetek többségét Djokovic nyerte.

Az első játszma annyiban szokatlanul kezdődött, hogy az első négy játékból hármat a fogadó nyert, így Federer volt brékelőnyben, ráadásul 4:1-es vezetésénél újabb három bréklehetősége volt, de ezeket kihasználatlanul hagyta. A hétszeres bajnok szerb innen egyenlíteni tudott, majd a rövidítésben esélyt sem adott svájci riválisának.

Novak Djokovic három szettben verte a svájci Roger Federert Forrás: AFP/David Gray

A második szettben fej fej mellett haladtak a felek, majd Djokovic a saját szempontjából legjobbkor, 5:4-es előnynél vette el az Australian Openen hatszor győztes Federer adogató játékát. A harmadik felvonásban is egyetlen brék volt, azt is Djokovic érte el, így 2 óra 18 perces összecsapás után fogadhatta Federer gratulációját.

Djokovic a vasárnapi fináléban az osztrák Dominic Thiem és a német Alexander Zverev pénteki párharcának győztesével találkozik.

Djokovic (szerb, 2.)-Federer (svájci, 3.) 7:6 (7-1), 6:4, 6:3