Társoldalunk:

Fucsovics Márton top10-es játékos lehet

2020.01.30. 13:24

Fucsovics Márton egészen kiváló AusOpent tudhat maga mögött, a MOL Csapat klasszisát csak Roger Federer tudta megállítani a nyolcaddöntőben. A játékossal a MOL Csapat készített interjút.

Egészen fergetegesre sikerült Fucsovics Márton első Grand Slamje 2020-ban, a MOL Csapat nyíregyházi klasszisa nagyszerű menetelést mutatott be Melbourne-ben, és egészen a nyolcaddöntőig menetelt az Australian Openen.

"Felkészülten érkeztem az Australian Openre, sok jó meccset játszottam előtte! Nem számítottam semmire, csak a legjobbat akartam kihozni magamból! A sorsolás nem nekem kedvezett, de sikerült a két évvel ezelőtti formámat hozni es bekerülni a legjobb 16 közé" - mondta.

A magyar játékos egyből egy komoly bravúrral indított, hiszen a 13. kiemelt Shapovalovot győzte le az első körben, majd jött újabb két óriási győzelem: Jannik Sinner és Tommy Paul sem tudott szettet nyerni a bombaformában teniszező Fucsovics ellen, aki a nyolcaddöntőben újra összecsaphatott Roger Federerrel.

Örülök, hogy sikerült eljutnom a legjobb 16-ig. Hatalmas élmény volt a Rod Laver Arénában vasárnap esti meccset játszani. Az egész világ nézte. A meccsről annyit, hogy Federer megtalálta a győztes taktikát.Felesleges is mondanom, ellene nem könnyű jól játszani. Bármikor képes váltani. Jól kezdtem, jól szerváltam és kevés hibával játszottam. Aztán Federer elkezdett nagyon jól, szinte tökéletesen játszani"
- idézte fel a svájci klasszis elleni mérkőzését Fucsovics.

Fucsovics Márton remek meccset játszott a 20-szoros Grand Slam-győztes Roger FedererrelForrás: MTI/AP/Dita Alangkara

A magyar játékos remekül kezdte a meccset, érezhető volt, hogy az első szettbe mindent beleadott, mert Federer egy ötszettes, fárasztó csatából érkezett. Az első szett meg is lett, aztán azonban nagyobb fokozatra kapcsolt a svájci világsztár, a magyar teniszező pedig nem találta az ellenszert, és úgy tűnt, el is fáradt.
"Nem gondolnám, hogy fáradtság volt a döntő! Egyszerűen Federer játszott nagyon magas szinten, én pedig nem tudtam emelni a játékomon!" - vetette közbe Fucsovics.

Az Australian Opent közvetítő Eurosport helyszíni szakértője az egykori világklasszis játékos, Mats Wilander volt, aki a Fucsovics-Federer mérkőzés első szettje után azt mondta, egyelőre a magyar tűnik a jobb játékosnak, bármilyen furcsa is ilyet mondani. Korábban, még a mérkőzés előtt azt mondta, ha a szervák nem számítanának, Fucsovics Top10-es játékos lenne. Ez vajon bók, vagy inkább kritika?

"Kicsit mindkettő" - mondta nevetve Fucsoics. "Nagyon jó érzés, hogy a teniszsport világsztárjai ilyen véleménnyel vannak rólam. Ez egy kellemes kritika és jó megerősítés, de megmutatja, hogy miben kell még fejlődnöm."

A magyar klasszis tavaly év végén jelentette be, hogy két magyar edzővel, Nagy Zoltánnal és Jancsó MIklóssal dolgozik majd együtt 2020-ban. A nyíregyházi kiválóság játékát elnézve a munka jól halad, de Fucsovics gondolatai már nem az Australian Open körül járnak, hanem előre tekint.

"Ugyanúgy, mint az előző években is, a szezon idén sem egy versenyből áll, a csapatommal dolgozunk tovább, és versenyről versenyre fejlesztjük a játékomat, hogy előrébb tudjak lépni a ranglistán. Nagy Zoltán és Jancsó Miklós folyamatosan azon vannak, hogy erősítsék az önbizalmamat. Ez, ha jól is sikerült, csak egy verseny volt a sok közül..." - szögezte le Fucsovics.
Ismét sok tapasztalatot gyűjtöttem, a cél, mint azt korábban is említettem, hogy versenyről versenyre tudjuk fejleszteni a játékomat, és az év végéig folyamatosan lépkedni előre.