Most mindenki megnézheti a Wichmann Tamásról készült filmet

WICHMANN Tamás
BWichmann Tamás kilencszeres világbajnok, olimpiai ezüstérmes kenus, miután átvette a Magyar Sportújságírók Szövetségének és a Magyar Olimpiai Bizottság Életműdíját az
Vágólapra másolva!
Február 4-én ünnepelte 72. születésnapját a kenukirály, Wichmann Tamás. A kilencszeres világbajnok életéről szóló Magyar Lapát című dokumentumfilm még pár napig megnézhető - emlékeztet a Kajakkenusport.hu.

Kövessy Róbert rendező korábban elmondta, a film ötlete akkor született meg benne, amikor 2017-ben értesült arról, hogy több mint három évtized után bezár Wichmann Kazinczy utcai kocsmája. Mivel a Szent Jupát a nyolcvanas években központi helye volt az underground életnek, ahol nemcsak sportolók, hanem zenészek, képzőművészek, politikusok, sőt, szamizdatosok is megfordultak, ezért úgy gondolta, hogy a film széles réteget és több korosztályt is érdekelhet.

Az alkotás bemutatja a Szent Jupát kocsma utolsó napjait, Wichmann Tamás sportkarrierjének főbb állomásait, de a kilencszeres világbajnok előadásában felcsendülnek benne a legnépszerűbb kenus nóták is. Ezenkívül a nézők megismerhetik belőle Wichmann Tamást, a szakácsot, aki egykor második helyezést ért el a Szakma ifjú mestere versenyen, de arról az oldaláról is, amikor edzőként a fiatalokkal foglalkozik, valamint hogy milyen büszke hat gyermekére és unokáira.

A filmet ITT lehet megnézni.