Több mint ötvenezren nézték élőben Federer és Nadal meccsét

tennis Horizontal
Switzerland's Roger Federer (front) reacts during their double's tennis match against Spain's Rafael Nadal and American philanthropist Bill Gates at The Match in Africa at the Cape Town Stadium, in Cape Town on February 7, 2020. (Photo by RODGER BOSCH / AFP)
Vágólapra másolva!
Nézőrekordot döntött Roger Federer és Rafael Nadal jótékonysági teniszmérkőzése Fokvárosban.

A sportág két legeredményesebb férfi játékosának összecsapását - ahogyan azt a helyszínen bejelentették - 51 954 néző tekintette meg pénteken a Fokváros Stadionban, amely a 2010-es labdarúgó-világbajnokság egyik elődöntőjének a helyszíne volt.
A sportág korábbi nézőrekordja Federer és a német Alexander Zverev bemutató mérkőzésén született novemberben Mexikóvárosban, ahol 42 517 szurkoló látogatott ki a világ második legnagyobb bikaviadal-arénájában rendezett összecsapásra.

A fokvárosi gálán - amelynek felvezető páros meccsén Bill Gates milliárdos üzletember is pályára lépett - a két szupersztár találkozóját Federer 6:4, 3:6, 6:3-ra nyerte meg.

A mobil keménypálya borításáról a magyar Rebound Sports nevű cég gondoskodott, a festés Budapesten készült salakszínben - utalva Nadal kedvenc borítására -, majd a játéktér vízi úton került Dél-Afrikába.

A Meccs Afrikáért elnevezésű gálán Federer már hatodszor gyűjtött pénzt a hátrányos helyzetű gyermekek támogatásával foglalkozó alapítványa számára, korábban háromszor Zürich, kétszer pedig az Egyesült Államok volt a helyszín.