Társoldalunk:

Tyson Fury korábbi edzője szerint Wilder testsúlya döntheti el a csatát

2020.02.11. 15:11

Nagybátyja és korábbi edzője, Peter Fury szerint Tyson Fury sokat profitálhat abból, ha ellenfele, a WBC bajnok Deontay Wilder a február 22-én esedékes visszavágóra olyan alacsony testsúllyal mér be, mint a legutóbbi mérkőzésükön, amikor is mindössze 96 kilogrammot mutatott alatta a mérleg.

A veretlen amerikai edzője egyébként azt szeretné, ha Wilder 100 kilogramm körül lenne a meccsen, viszont ha ez nem valósul meg, akkor Peter Fury szerint a brit kihívónál lesz némi előny - írja a profiboksz.hu.

Wilder testsúlya döntő lehet a Wilder elleni meccsenForrás: Anadolu Agency/2018 Anadolu Agency/Philip Pacheco

„Ha Wilder olyan tömeget hoz, mint az utolsó meccsén, akkor ez kedvező lesz Tyson számára. Szerintem Wilder túlzottan könnyű volt azon a mérkőzésen. Ha Tyson a meccs elején el tudja kerülni a problémákat, közel lép és kibillentgeti az egyensúlyából, akkor Wildernek akkor nem marad energiája ahhoz, hogy belevigye az erejét az ütésekbe. Bele kell vinni a bunyóba, elvenni az energiáit, főleg a meccs második felében. Ki kell használnia a testtömegét, a méretét, az erejét, főleg ha Wilder annyira könnyű lesz, mint legutóbb. Szerintem legutóbb itt hibázott, hogy minden menetben ugyanazt csinálta, holott az ütközet második felében el kellett volna kezdeni kiaknázni a fizikai fölényét. Lehet, hogy rondán néz ki kívülről, de akkor is leszívja vele Wilder erejét."