Társoldalunk:

Kijelölték a magyar csapatot a rövidpályás gyorskorcsolya-vb-re

2020.02.11. 16:57

Kijelölték a héttagú magyar csapatot a márciusi, szöuli rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokságra.

Mivel a női váltó nem kvalifikálta magát a vb-n induló legjobb nyolc együttes közé, a magyar hölgyeket csak két egyéni versenyző, Jászapáti Petra és az ausztrál születésű Lockett Deanna képviseli majd. A hazai szövetség honlapjának keddi beszámolójában Bánhidi Ákos csapatvezető azt mondta, a szezon eddigi versenyein mutatott teljesítmények alapján ők érdemelték ki a vb-részvételt.

A férfiaknál az olimpiai bajnok, világkupa-címvédő és világcsúcstartó staféta a papírformának megfelelően könnyedén kiharcolta az indulás jogát a vk-sorozat eddigi öt versenyén, így a dél-koreai fővárosba teljes, ötfős csapat utazhat, amelyben Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry, Krueger Cole és Varnyú Alex kapott helyet.

A vb-indulók a felkészülés jegyében hazautaztak a múlt hétvégi, drezdai vk-forduló után, azaz kihagyják a sorozat utolsó, most hétvégén sorra kerülő dordrechti versenyét. Az egyetlen kivételt a fiatalabbik Krueger fivér, John-Henry jelenti, mivel ő versenyhiánnyal küzd. A két éve Phjongcshangban még amerikai színekben ezüstérmes gyorskorcsolyázónak a szeptemberi országos bajnokságon a szárkapocscsontjából letört egy darab, majd januárban a debreceni Európa-bajnokságon tért vissza. Emiatt magyar színekben csak Drezdában mutatkozhatott be a vk-sorozatban, melyen a vegyesváltóval aranyérmet nyert, majd 1500 méteren harmadikként zárt.

A hollandiai vk-záráson Krueger John-Henry mellett a legjobbak közül még Oláh Bence, Bácskai Sára Luca, Kónya Zsófia és Sziliczei-Német Rebeka indul, míg a vb-résztvevők hiánya miatt a juniorok közül lehetőséget kap Bontovics Balázs, Nógrádi Bence, Talabos Attila, Tiborcz Dániel és a tavaly a felnőtt váltóval Eb-bronzérmes Somogyi Barbara. A szöuli vb-t március 13-15-én rendezik.