Társoldalunk:

Osvárt Richárd aranyérmet nyert a kerekesszékes vívó-vk-n

2020.02.13. 21:24

Három érmet nyertek a magyarok a kerekesszékes vívók egri világkupa-versenyének első napján. Férfi kardban (A kategória) Osváth Richárd győzött, míg női párbajtőrben (A) Veres Amarilla második, Krajnyák Zsuzsanna pedig harmadik lett.

Osváth az elődöntőben 15-7-re verte az olasz Edoardo Giordant, a döntőben pedig 15-8-ra az orosz Viktor Dronovot - a viadal honlapja szerint.

A későbbi aranyérmes Osváth Richárd (b) és az orosz Mihail Karpov a kerekesszékes vívó-világkupa verseny férfi kard A kategória nyolcaddöntőjében Egerben 2020. február 13-ánForrás: MTI/Komka Péter

Veres a fináléért 15-13-ra győzte le a dél-koreai Kim Szun Mit, majd az aranyéremért rendezett asszóban 15-6-ra kikapott az orosz Julija Majától, aki a négy között a másik ágon 15-9-re múlta felül Krajnyákot.

A másfél éven át tartó paralimpiai kvalifikációs sorozatból még három állomás van hátra, ezek közül az első a magyarországi vk. Ezután lesz még egy Sao Paulóban, majd következik az Európa-bajnokság. Nemcsik Zsolt szakágvezető hét magyar tokiói résztvevővel számol, közülük ötnek már biztos a helye.