Társoldalunk:

Sárosi Laura minden bizonnyal ott lesz a tokiói olimpián

2020.02.17. 16:34

A tollaslabdázó Sárosi Laura közel áll ahhoz, hogy a tokiói nyári játékokon is részt vehessen.

A riói olimpikon hétfőn az M4 Sport Sporthíradójában úgy fogalmazott, hogy "eléggé biztos kijutó helyen" áll.

Harminchat-harminckilenc játékos fog kijutni és én 32. vagyok a ranglistán" - mondta, majd hozzátette, a kvalifikációs időszakból hátra lévő két és fél hónap öt-hat versenyén csak még jobban be kell biztosítani helyét.

"Arra kell figyelni, hogy akik utánam jönnek, ne szerezzenek pontot" - folytatta, ugyanakkor úgy vélekedett, hogy mindegyik verseny főverseny lesz, de leginkább az április 22. és 26. között sorra kerülő egyéni Eb számít.

Sárosi Laura minden bizonnyal ott lesz a tokiói olimpiánForrás: MTI/Illyés Tibor

"Az nagyon sok mindenen tud változtatni" - hangsúlyozta a 27 éves tollaslabdázó.

A múlt heti csapat Európa-bajnokságot illetően azt mondta, a sikeres szereplés kulcsa az volt, hogy mostanra már mind az öten majdnem azonos szintű játékosok.

A Sárosi, Gonda Daniella, Madarász Réka, Kőrösi Ágnes, Sándorházi Vivien összeállítású együttes Walest, Bulgáriát és Ukrajnát megelőzve csoportelső lett, ezzel negyeddöntőbe jutott a franciaországi Liévinben rendezett Eb-n, ami sporttörténelmi tett volt, mert először került magyar válogatott a nyolc közé kontinensviadalon.

"Mind az öten hozzászoktunk ahhoz, hogy nemzetközi versenyekre járunk, ez eddig nem volt meg" - mondta Sárosi, majd ehhez kapcsolódva Sándorházi úgy fogalmazott: mindannyian kezdenek az európai szinthez hozzászokni, ez volt az első alkalom, hogy mind az öten elfogadható szinten voltak már a felnőttek között.

"Büszkeséggel tölt el, hogy az országos bajnoki cím megvédése után sikerült az Eb-n is jól játszani" - mondta a 19 éves Sándorházi.

A magyarok a negyeddöntőben fejezték be szereplésüket, ahol kikaptak az esélyesebb németektől.