Társoldalunk:

Davis Kupa: a teniszt is elérte a koronavírus, Kína játék nélkül vesztett

2020.02.18. 17:45

A kínai teniszválogatott játék nélkül veszítette el a Románia elleni párharcát a Davis Kupában.

A nemzetközi szövetség (ITF) kedden adott tájékoztatást arról, hogy a koronavírus-járvánnyal összefüggésben életbe lépett korlátozások miatt az ázsiai együttes nem tud elutazni Romániába. Hozzátették: a románok így játék nélkül jutottak tovább a világcsoport I playoff körébe, míg kínaiak - a párharc kiemeltjei - a világcsoport II-be kerültek.

Az összecsapást március első hétvégéjén Piatra Neamtban (Karácsonkőben) rendezték volna meg.

A kínai teniszválogatott játék nélkül veszítette el a Románia elleni párharcátForrás: AFP/Saeed Khan

A Kínában december közepe óta tomboló koronavírus-járvány miatt az elmúlt két hónapban számos sporteseményt töröltek vagy helyeztek át. Egyebek mellett a Forma-1-es Kínai Nagydíjra sem kerül sor az előzetesen tervezett áprilisi időpontban, de változott több olimpiai kvalifikációs verseny helyszíne, valamint egy évvel elhalasztották a márciusra tervezett nancsingi fedettpályás atlétikai világbajnokságot.

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság adatai szerint hétfő éjfélig 72 436-ra nőtt a fertőzöttek száma Kína szárazföldi részén, ahol a vírus 1868 életet követelt.

A Davis Kupában a magyarok a világcsoport selejtezőjében a belgákat fogadják, a vesztes a világcsoport I playoff körében játszhat tovább.