Davis Kupa: a teniszt is elérte a koronavírus, Kína játék nélkül vesztett

Li Na kínai teniszező
China's Li Na poses with the trophy after her victory against Slovakia's Dominika Cibulkova during the women's singles final on day 13 of the 2014 Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 25, 2014. AFP PHOTO / SAEED KHAN -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE
Vágólapra másolva!
A kínai teniszválogatott játék nélkül veszítette el a Románia elleni párharcát a Davis Kupában.

A nemzetközi szövetség (ITF) kedden adott tájékoztatást arról, hogy a koronavírus-járvánnyal összefüggésben életbe lépett korlátozások miatt az ázsiai együttes nem tud elutazni Romániába. Hozzátették: a románok így játék nélkül jutottak tovább a világcsoport I playoff körébe, míg kínaiak - a párharc kiemeltjei - a világcsoport II-be kerültek.

Az összecsapást március első hétvégéjén Piatra Neamtban (Karácsonkőben) rendezték volna meg.

A kínai teniszválogatott játék nélkül veszítette el a Románia elleni párharcát Forrás: AFP/Saeed Khan

A Kínában december közepe óta tomboló koronavírus-járvány miatt az elmúlt két hónapban számos sporteseményt töröltek vagy helyeztek át. Egyebek mellett a Forma-1-es Kínai Nagydíjra sem kerül sor az előzetesen tervezett áprilisi időpontban, de változott több olimpiai kvalifikációs verseny helyszíne, valamint egy évvel elhalasztották a márciusra tervezett nancsingi fedettpályás atlétikai világbajnokságot.

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság adatai szerint hétfő éjfélig 72 436-ra nőtt a fertőzöttek száma Kína szárazföldi részén, ahol a vírus 1868 életet követelt.

A Davis Kupában a magyarok a világcsoport selejtezőjében a belgákat fogadják, a vesztes a világcsoport I playoff körében játszhat tovább.