Saját játékkollekciója lesz a tokiói olimpiának

Robots active in Tokyo 2020  2020 Tokyo Olympic Games SUMMER OLYMPIC GAMES OLYMPIC GAMES Disability sports Sports Toyota Motor Co.
A robotok nem lesznek szokatlanok a tokiói játékokon
Vágólapra másolva!
A tokiói lesz az első olimpia, amely kifejezetten az eseményre készült játékkollekcióval jelentkezik: Barbie babák, UNO kártya és Hot Wheels kisautók is lesznek a kínálatban.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (IOC) kedden jelentette be, hogy megállapodott a Mattel szórakoztatóipari vállalattal a népszerű gyerekjátékmárkák forgalmazásáról.

A robotok nem lesznek szokatlanok a tokiói játékokon Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Ikuhiro Yoneda

"Az együttműködés nagyszerű módja annak, hogy az olimpia értékeit egy fontos közönségréteg, fiatal rajongóink és családjaik számára közvetítsük" - hangsúlyozta Timo Lumme, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság televíziós és marketingigazgatója.

Az olimpiai Barbie babák azt az öt új sportágat - a gördeszkázást, a hullámlovaglást, a sportmászást, a karatét és a baseballt/softballt - ünneplik, amelyekkel az idei játékok programját kibővítették.

A Hot Wheels minikollekciója nemcsak az öt új sportágat, hanem az első athéni olimpia történelmi számait - atlétika, torna, úszás - is képviseli.

Az UNO kártya olimpiai lapjain a játékok kabalája, a kék-fehér kockás, hegyes fülű mesefigura, Miraitova látható.