Társoldalunk:

Balázs Attila elvesztette a kétnapos elődöntőjét a rió tenisztornán

2020.02.23. 20:24

Balázs Attila kikapott az elődöntőben a Rio de Janeiróban zajló, 1,9 millió dollár (576 millió forint) összdíjazású salakpályás férfi tenisztornán.

A selejtezőből szerencsés vesztesként főtáblára került magyar játékos - aki a jövő héttől karriercsúccsal a top 100-ban lesz a világranglistán - eseménydús napokon van túl, ugyanis eső miatt a negyeddöntője és az elődöntője is kétnaposra nyúlt.

Utóbbiban szombaton a 128. helyen álló olasz Gianluca Mager ellen lépett pályára. Előzőleg egyszer csaptak össze, egy héttel ezelőtt a brazíliai viadal selejtezőjében - amikor a 31 éves Balázs még torokgyulladása után lábadozott - az ellenfél nyert 6:0, 6:2-re. A meccs a rossz időjárás miatt eleve négyórás csúszással kezdődött, majd az ellenfél 7:6 (7-4), 3:3-as vezetésénél félbeszakadt.

Balázs Attila elvesztette a kétnaposra húzódó elődöntőjét a riói tenisztornánForrás: AGIF/Thiago Ribeiro/AGIF/Thiago Ribeiro

A vasárnapi folytatásban az MTK játékosa 4:4-nél brékelt, majd egy ásszal lezárta a második szettet.

Az utolsó felvonásban Balázs 2:2-nél elvette a 25 éves olasz adogatását, majd stabilizálta előnyét. Ezután fogadóként két labdája volt az 5:2-höz, de egyikkel sem tudott élni, majd Mager 4:4-nél utolérte őt. Balázs 5:6-nál meccslabdát hárítva hozta a szerváját, így jöhetett a találkozót lezáró rövidítés. Ebben az ellenfél hamar 5-0-ra meglépett, innen pedig már nem volt visszaút a magyar Davis Kupa-játékos számára.

Eredmények, elődöntő:
Gianluca Mager (olasz)-Balázs Attila 7:6 (7-4), 4:6, 7:6 (7-2)
Garin (chilei, 3.)-Coric (horvát, 5.) 6:4, 7:5