Társoldalunk:

Tyson Fury történelmet írt a veretlen bokszvilágbajnok legyőzésével - videó

2020.02.23. 08:25

A 2020-as év első igazán fontos profi ökölvívó-mérkőzésén két veretlen nehézsúlyú sportoló lépett szorítóba telt ház előtt Las Vegasban, az MGM Grand 17 000 fős arénájában. Az egyik sarokban a WBC veretlen világbajnoka, az igazi KO-király Deontay Wilder, a másikban a kihívó, a szintén veretlen brit klasszis, Tyson Fury. Kettejük közös története 2018 decemberében indult, akkor egy óriási meccs után döntetlen eredmény született. Nos, a második felvonás csak a hetedik menetig tartott, és trónfosztással ért véget.

A média kiemelt figyelme mellett érkezett el a nagy csata magyar idő szerint vasárnap hajnalban. Ahogy a kihívó edzői stábja ígérte, ezúttal nemcsak a lábmozgás és a technikai repertoár volt rendben Tyson Furynél, hanem az ütőerő is.

A brit bokszoló kiválóan kezdett, pontozással elvitte az első két menetet, majd a harmadik három perc végén egy bal-jobb kombinációval padlóra küldte a bajnokot. Wilder felállt az ütésekből, de érezhető volt, hogy még nincs teljesen tiszta fejjel a ringben.

A meglepetések tovább folytatódtak, az ötödik felvonásban újabb leütés jött a 206 cm magas kihívótól, ezúttal bal kézzel ütött testre, Wilder pedig újra a földre került.

Ekkor már benne volt a levegőben, hogy ez az ütközet nem megy végig. Aztán a hetedik menetben, a nagyobb problémák megelőzése végett, mikor Wilder füléből is folyt már a vér, a bajnok edzői stábja inkább bedobta a törölközőt.

TKO-val ért véget a hatalmas bunyó, amely után Deontay Wilder életében először vesztesen hagyta el a ringet. Tyson Fury továbbra is veretlen, ráadásul a 31 éves bokszoló történelmet írt a nehézsúlyban azzal, hogy karrierje során már a derekára kötötték az összes nagyobb szervezet világbajnoki övét.