Tyson Fury történelmet írt a veretlen bokszvilágbajnok legyőzésével - videó

Box Horizontal
British boxer Tyson Fury (L) lands a punch on the ear of US boxer Deontay Wilder during their World Boxing Council (WBC) Heavyweight Championship Title boxing match at the MGM Grand Garden Arena in Las Vegas on February 22, 2020. (Photo by Mark RALSTON / AFP)
Vágólapra másolva!
A 2020-as év első igazán fontos profi ökölvívó-mérkőzésén két veretlen nehézsúlyú sportoló lépett szorítóba telt ház előtt Las Vegasban, az MGM Grand 17 000 fős arénájában. Az egyik sarokban a WBC veretlen világbajnoka, az igazi KO-király Deontay Wilder, a másikban a kihívó, a szintén veretlen brit klasszis, Tyson Fury. Kettejük közös története 2018 decemberében indult, akkor egy óriási meccs után döntetlen eredmény született. Nos, a második felvonás csak a hetedik menetig tartott, és trónfosztással ért véget.

A média kiemelt figyelme mellett érkezett el a nagy csata magyar idő szerint vasárnap hajnalban. Ahogy a kihívó edzői stábja ígérte, ezúttal nemcsak a lábmozgás és a technikai repertoár volt rendben Tyson Furynél, hanem az ütőerő is.

A brit bokszoló kiválóan kezdett, pontozással elvitte az első két menetet, majd a harmadik három perc végén egy bal-jobb kombinációval padlóra küldte a bajnokot. Wilder felállt az ütésekből, de érezhető volt, hogy még nincs teljesen tiszta fejjel a ringben.

A meglepetések tovább folytatódtak, az ötödik felvonásban újabb leütés jött a 206 cm magas kihívótól, ezúttal bal kézzel ütött testre, Wilder pedig újra a földre került.

Ekkor már benne volt a levegőben, hogy ez az ütközet nem megy végig. Aztán a hetedik menetben, a nagyobb problémák megelőzése végett, mikor Wilder füléből is folyt már a vér, a bajnok edzői stábja inkább bedobta a törölközőt.

TKO-val ért véget a hatalmas bunyó, amely után Deontay Wilder életében először vesztesen hagyta el a ringet. Tyson Fury továbbra is veretlen, ráadásul a 31 éves bokszoló történelmet írt a nehézsúlyban azzal, hogy karrierje során már a derekára kötötték az összes nagyobb szervezet világbajnoki övét.