Eső miatt félbeszakadt Balázs Attila elődöntője a riói tenisztornán

tennis Horizontal
Hungary's Attila Balazs hits the ball during his semifinal match against Italy's Gianluca Mager at the ATP World Tour Rio Open 2020 tennis tournament at the Jockey Club in Rio de Janeiro, Brazil, early on February 23, 2020. (Photo by MAURO PIMENTEL / AFP)
Vágólapra másolva!
Eső miatt félbeszakadt Balázs Attila elődöntője a Rio de Janeiróban zajló, 1,9 millió dollár (576 millió forint) összdíjazású salakpályás férfi tenisztornán.

A selejtezőből szerencsés vesztesként főtáblára kerülő magyar játékos - aki a jövő héttől karriercsúccsal a top 100-ban lesz a világranglistán - szombaton a 128. helyen álló olasz Gianluca Magerrel találkozott. Előzőleg egyszer csaptak össze, egy héttel ezelőtt a brazíliai viadal selejtezőjében - amikor a 31 éves Balázs még torokgyulladása után lábadozott - az ellenfél nyert 6:0, 6:2-re.

Az elődöntő a rossz időjárás miatt eleve négyórás csúszással kezdődött, majd az MTK játékosa 4:2-re elhúzott, ám a rövidítéssel záruló szettet végül a 25 éves olasz hozta. A második felvonásban 3:3-nál ismét eleredt az eső, és aznap már nem tudták befejezni a találkozót.

Folytatás magyar idő szerint vasárnap 17 órakor.