Társoldalunk:

A MOB elnöke az olimpiai felkészülésről tájékoztatta a kormányt

2020.02.26. 13:44

A tokiói olimpiai felkészülés aktuális helyzetéről tájékoztatta Orbán Viktor miniszterelnököt és a kormány tagjait Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a szerdai kormányülésen.

A mintegy órás tájékoztatáson a MOB elnöke köszönetet mondott a kormánytagoknak a magyar sport és az ötkarikás játékok iránti kiemelt figyelemért, majd kitért a felkészülés aktualitásaira. Részletes tájékoztatást adott az olimpiai célkitűzésekről, a várható eredményességről, és a kvótahelyzet jelenlegi állásáról - olvasható a MOB honlapján.

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökeForrás: MOB/Szalmás Péter

Kulcsár Krisztián beszélt a tokiói kiutazással és az ott tartózkodással kapcsolatos kérdésekről, az olimpiai létesítmények és az olimpiai falu készenléti állapotáról, a sportolók várható kiszolgálásáról is.

Kitért a szervezőbizottság készültségére, a várható nehézségekre: az időjárás, a vírushelyzet, illetve az esetleges földrengésekkel kapcsolatos tudnivalókra. Hangsúlyozta, a japán Tocsigi prefektussal kiváló kapcsolat alakult ki, amely lehetőséget ad a magyar sportolóknak az edzőtáborozásra, és a kinti körülmények előzetes megismerésére.

A magyar kormány a MOB elnökét biztosította arról, hogy az enyhén emelkedő tokiói költségeket az olimpiai felkészüléshez és részvételhez biztosítani fogja - olvasható a bizottság honalpján.

A tokiói ötkarikás játékokat július 24. és augusztus 9. között rendezik meg.