Elmaradhat a rövidpályás gyorskorcsolya-vb a koronavírus miatt

Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Rövidpályás gyorskorcsolya Eb, Debrecen
Debrecen, 2020. január 26. A győztes Liu Shaolin Sándor (j) és testvére, a második helyezett Liu Shaoang a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság férfi 1000 méteres számának döntője után a debreceni Főnix Csarnokban 2020. január 26-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) bejelentette, a koronavírus terjedése miatt biztosan nem Szöulban rendezik meg március 13. és 15. között a rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságot.

A szervezet honlapja azt írja: a járvány miatt a városi hatóságok elrendelték a Mokdong Jégcsarnok bezárását, így ott nem lehet megrendezni a vb-t.

"Figyelemmel követjük a koronavírus terjedésével kapcsolatos fejleményeket, különösen a Szöul környékén történteket. A koreai szövetség arról tájékoztatott bennünket, hogy bezárják a vb helyszínének kijelölt jégcentrumot, ahol minden eseményt törölnek" - áll az ISU weblapján.

A szervezetnél hozzáteszik, a világbajnokságig hátralévő idő rövidsége miatt nem biztosak abban, hogy a viadalt más városban meg tudják tartani, így az idei vb sorsa bizonytalan.

"Köszönjük a koreaiaknak az eddigi előkészületeket és azt, hogy a döntésig vezető kritikus időszakban együttműködtek velünk. A vírus világméretű terjedése, illetve a logisztikai problémák miatt a halasztás és/vagy az áthelyezés nehéz feladat, de mindkét lehetőséget fontolóra vesszük. A végleges döntés előtt egyeztetünk a koreaiakkal és az ISU többi tagjával is" - áll a közleményben.