Társoldalunk:

2017 után ismét kilencnyilas a darts Premier League-ben - videó

2020.02.28. 08:25

A darts Premier League negyedik, dublini fordulója Michael Smith kilencnyilasáról marad emlékezetes. A 29 éves angol versenyző élete első tökéletes legjét dobta csütörtök este.

Michael Smith 7-5-re legyőzte Daryl Gurney-t. Az egy évvel ezelőtti világbajnoki döntős élete első tökéletes legjét dobta. A Premier League-ben legutóbb Adrian Lewis tudott kilencnyilast elérni, még 2017 áprilisában.

A világbajnokok párharcát Gary Anderson nyerte Rob Cross ellen. Michael Van Gerwen nem adott esélyt a beugróként színpadra lépő William O'Connornak. A háromszoros világbajnok 7-4-re verte hazai pályán szereplő ellenfelét.

Az este legjobban várt ütközete a friss világbajnok Peter Wright és a vele a vb-elődöntőben komoly összetűzésbe keveredő Gerwyn Price mérkőzése volt. Bő egy hónapja a walesi lebecsülte Wrightot és azt mondta, hogy már az is csoda lenne, ha egy szettet is megnyerne ellene a későbbi világbajnok. Ott megérdemelte a vereséget Price, ezúttal viszont 7-1-re ő nyert Wright gyengének nevezhető, 83,59-es körátlagának is köszönhetően.

A Premier League március 5-én, az angliai Exeter városában folytatódik.