A koronavírus miatt elhalasztották a triatlon vb-sorozat nyitóversenyét

Indonesian Triathlon 2020 2020,February,Gelora Sriwijaya Jakabaring Stadium,Indonesia,Indo
A koronavírus miatt elhalasztották a triatlon vb-sorozat nyitóversenyét
Vágólapra másolva!
A nemzetközi szövetség (ITU) a koronavírus terjedése miatt elhalasztotta a triatlonosok világbajnoki sorozatának Abu-Dzabiba tervezett nyitóversenyét.

A viadalt jövő hétvégén rendezték volna, de a szervezők tájékoztatása szerint márciusban vagy áprilisban próbálnak a futamnak új időpontot találni.

Az ITU azzal indokolta a döntést, hogy az egyes országok által alkalmazott utazási korlátozások és karanténok lehetetlenné teszik a verseny megrendezését az eredetileg tervezett időpontban. Közleményében hozzátette, fáradhatatlanul azon dolgoznak, hogy új dátumot találjanak a viadalnak, de ez egy versenyfutás az órával.

A koronavírus miatt elhalasztották a triatlon vb-sorozat nyitóversenyét Forrás: Anadolu Agency/2020 Anadolu Agency/Muhammad A.F

Az Egyesült Arab Emírségekben a koronavírus-járvány miatt csütörtökön törölték a helyi országúti kerékpáros körverseny utolsó két szakaszát, mivel két olasz versenyző tesztje pozitív lett. A versenyzők jelenleg szállodáikban vannak elzárva.

A koronavírus decemberben Kínában ütötte fel a fejét, és továbbra is ott regisztrálják a megbetegedések és a halálesetek túlnyomó többségét. A fertőzés ugyanakkor már több mint 50 országban megjelent. A COVID-19 nevű kórokozó ismert fertőzöttjeinek száma világszerte meghaladja a 83 ezret, a halálos áldozatok száma 2800 felett van.