Mind a nyolc állandó versenyhelyszín elkészült a tokiói olimpiára

Tokyo Olympics Venue: Tokyo Aquatics Centre Tokyo Olympics Summer Olympics Tokyo 2020 2020 Summer Olympics Games of the XXXII Olympiad OLYMPIC GAMES Olympics The Tokyo Organising Committee of the Olympic and Paralympic Ga MIRAITOWA SOMEITY athelete compet
An aerial photo shows the Tokyo Aquatics Centre, a venue of Artistic Swimming, Swimming and Diving during Tokyo Olympic and Paralympic, in Koto Ward, Tokyo on Feb. 28, 2020. ( The Yomiuri Shimbun )
Vágólapra másolva!
Mind a nyolc, a játékok után is a használatos, azaz állandó versenyhelyszín elkészült a nyári, tokiói olimpiára és paralimpiára.

A szervezők pénteken jelentették ezt be, jelezve, hogy az úszók otthonául szolgáló vizes központ építési munkálatai február végén fejeződtek be, és március 22-én felavatják a létesítményt.

A másik hét, szóban forgó helyszín már korábban elkészült, köztük van az Olimpiai Stadion, amely tavaly novemberben lett kész. A gyeplabda-aréna és a szlalom kajak-kenu pálya is azok közé a létesítmények közé tartozik, amelyeket a játékok után nem építenek át vagy bontanak le.

Az úszó, szinkronúszó és műugró versenyek helyszíne, a Tokyo Aquatics Centre Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Tsuyoshi Matsumoto

Az ötkarikás eseményen és az azt követő paralimpián összesen 43 versenyhelyszínen zajlanak majd a küzdelmek.

Egyelőre kérdéses, hogy a koronavírus-járvány miatt valóban elkezdődik-e az olimpia július 24-én. Hasimoto Szeiko olimpiarendezésért felelős japán miniszter kedden azt mondta, elvben lehetséges, hogy nem az eredeti időpontban, hanem az év későbbi szakaszában rendezzék meg a tokiói nyári játékokat, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ugyanakkor kitart az eredeti időpont mellett.