Vágólapra másolva!
Fucsovics Márton három játszmában győzött Kimmer Coppejans ellen a tenisz Davis-kupa selejtezőjének második mérkőzésén, ezzel egyenlített a magyar válogatott a debreceni Főnix Csarnokban.

A világranglistán 84. helyezett magyar teniszező rosszul kezdte a meccset, az első gémben elveszítette az adogatását, de a másodikban azonnal visszabrékelt, 2-2 után pedig már csak ő nyert játékot.

A második játszmát ugyanúgy kezdte, mint az elsőt, de 4-5-nél négy szettlabdát hárítva sikerült egy brékkel szettben maradnia. Azonban 5-6-nál a világranglistán 154. Coppejans semmire elvette Fucsovics adogatását, amivel megnyerte a második felvonást.

Fucsovics nagyot küzdött Coppejans ellen Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A döntő szettben az adogatók végig hozták saját játékukat (Fucsovics kétszer is két bréklabdát hárított), 5-4-nél viszont az MTK játékosa először 0:30-as, majd 15:40-es előnybe került, és a belga hibájának köszönhetően kihasználta első meccslabdáját, amivel egyenlített a belgák elleni párharcban

"Régen játszottam salakon, az ellenfelem pedig jó volt, és akadt pillanat, amikor nagyon nehéznek éreztem a mérkőzést, de ezeken átsegített a közönség" - mondta a pályán Fucsovics Márton.

- tette hozzá.

Eredmény:
Magyarország-Belgium 1-1 - állás az első nap után
Fucsovics Márton-Kimmer Coppejans 6:2, 5:7, 6:4
korábban: Balázs Attila-Ruben Bemelmans 7:5, 6:7 (4-7), 4:6

Szombaton először a párosok meccsével, majd két egyessel folytatódik a küzdelem Debrecenben.