Társoldalunk:

Ezüstérmet nyert egy ciprusi golfversenyen az Origo újságírója

2020.03.09. 16:42

Véget ért az ország egyik legjobb profi edzőjének, Sárközi Richárdnak versennyel egybekötött ciprusi edzőtáborozása, ahol az ütések gyakorlása mellett, a lelkes amatőrök a tábor végén számot adhattak a tanultakról. A legjobbak között volt a csupán negyedik versenyén induló Kovács Noémi, aki ezüstérmet nyert Észak-Cipruson.

Munkatársunk egy évvel ezelőtt, szinte teljesen véletlenül került kapcsolatba a golffal. Erről így beszélt. Az Országos Széchényi Könyvtár olvasótermében dolgoztam, amikor a neten megláttam egy fotót. Rózsa Csilla volt rajta, éppen befejezte a swingjét az elütőn. Ragyogott a nap a zöld tájban, én pedig úgy éreztem, hogy nekem is inkább ott kellene lennem abban az időben. Elhatároztam, hogy kipróbálom ezt a játékot. 2019 nyarán meglett a pályaengedélyem és a versenyengedélyem is, ősszel már elindultam az első versenyemen. Az első kettőn csak tapasztalatot szereztem és rájöttem a titokra: gyakorolni kell és akkor talán egyszer még jól is játszhatok."

Kovács Noémi az ezüstérmes lett Észak-CiprusonForrás: Origo

Kovács Noémi így jutott el tehát Észak-Ciprusra, ahol az edzőtábor végén megrendezett versenyen a második helyezést érte el. Erről így beszélt. A ciprusi Korineum, ahová Sárközi Richárd a tábort szervezte, a világ egyik legnehezebb és leggyönyörűbb pályája, 8.7 kilométer hosszú és 31 emeletnyi szintkülönbséget kell bejárni 18 szakasz alatt. Volt olyan lyuk, ahol egy hatalmas szakadék felett kellett átívelni a labdát a greenre. Olyan is, hogy az egyik 114 méteres pályát driverrel játszottuk meg, mi, kezdő lányok, mert így szépen fel lehetett tenni a lyuk mellé a labdát a dombra. Elképesztően sokat fejlődtünk azon a pályán, ahol meredeken ívelő fairwayeken kellett ütnünk az ötös fával és hatalmas bunkerekből kellett kiütnünk. Magyarországon nincs ilyen pálya."

Kovács Noémi érmeForrás: Origo

Kovács Noémi a továbbiakban is szívesen golfozik, azon lesz, hogy minél többen megismerjék ezt a csodálatos sportot, amivel egészségesebbek, boldogabbak és kipihentebbek lehetünk kortól, nemtől függetlenül. A Hungarian Golf Magazin interjúját Kovács Noémivel itt olvashatják.