Ezüstérmet nyert egy ciprusi golfversenyen az Origo újságírója

Vágólapra másolva!
Véget ért az ország egyik legjobb profi edzőjének, Sárközi Richárdnak versennyel egybekötött ciprusi edzőtáborozása, ahol az ütések gyakorlása mellett, a lelkes amatőrök a tábor végén számot adhattak a tanultakról. A legjobbak között volt a csupán negyedik versenyén induló Kovács Noémi, aki ezüstérmet nyert Észak-Cipruson.

Munkatársunk egy évvel ezelőtt, szinte teljesen véletlenül került kapcsolatba a golffal. Erről így beszélt.

2019 nyarán meglett a pályaengedélyem és a versenyengedélyem is, ősszel már elindultam az első versenyemen. Az első kettőn csak tapasztalatot szereztem és rájöttem a titokra: gyakorolni kell és akkor talán egyszer még jól is játszhatok."

Kovács Noémi az ezüstérmes lett Észak-Cipruson Forrás: Origo

Kovács Noémi így jutott el tehát Észak-Ciprusra, ahol az edzőtábor végén megrendezett versenyen a második helyezést érte el. Erről így beszélt.

Olyan is, hogy az egyik 114 méteres pályát driverrel játszottuk meg, mi, kezdő lányok, mert így szépen fel lehetett tenni a lyuk mellé a labdát a dombra. Elképesztően sokat fejlődtünk azon a pályán, ahol meredeken ívelő fairwayeken kellett ütnünk az ötös fával és hatalmas bunkerekből kellett kiütnünk. Magyarországon nincs ilyen pálya."

Kovács Noémi érme Forrás: Origo

Kovács Noémi a továbbiakban is szívesen golfozik, azon lesz, hogy minél többen megismerjék ezt a csodálatos sportot, amivel egészségesebbek, boldogabbak és kipihentebbek lehetünk kortól, nemtől függetlenül. A Hungarian Golf Magazin interjúját Kovács Noémivel itt olvashatják.