Társoldalunk:

A koronavírus miatt először marad el ennyire rangos tenisztorna

2020.03.09. 07:15

A teniszezők számára 1990 óta a négy Grand Slam-torna, valamint a mindenkori világbajnokság és olimpia mellett az úgynevezett Masters-tornák számítanak a legrangosabb versenyeknek. Immáron 30 éve minden évben kilenc-kilenc állomással. Ezek közül marad el a koronavírus miatt rögtön az első 2020-as viadal. A kaliforniai Indian Wellsben ott lett volna a mezőnyben a világelső Novak Djokovics és Rafael Nadal is.

A 2019-es indian wells-i tenisztornát Dominic Thiem nyerte az idei kiírástól már korábban visszalépett Roger Federer ellen, így a fiatal osztrák veszíti a legtöbb pontot a törléssel - ezret - a világranglistán.

Rafael Nadal az előző évben az elődöntőig jutott, ahol sérülés miatt nem állt ki Roger Federer ellen. A világelső Novak Djokovicsot a harmadik fordulóban a német Philipp Kohlschreiber búcsúztatta, így a szerbnek minimális, 45 pontos veszteséggel kell számolnia.

A következő Masters versenyt szintén az USA-ban, Miamiban rendezik március 25. és április 5. között, amennyiben a koronavírus nem szól közbe.