Elhalasztják a budapesti Fed-kupa-döntőt a koronavírus miatt

Fed Cup By BNP Paribas Finals Draw 2020 Budapest Hungary February 11 2020 11th February 2020 SPORT CEREMONY Fed Cup Draw Ceremony Fed Cup trophy draw ceremony Museum of Fine Arts Robert Szaniszló NurPhoto No People
A koronavírus miatt halasztják a budapesti döntőt
Vágólapra másolva!
A koronavírussal kapcsolatos egészségügyi aggodalmak miatt úgy döntött a Nemzetközi Tenisz Szövetség, hogy elhalasztja a budapesti Fed-kupa-döntőt.

Az ITF koronavírussal kapcsolatos tanácsadó csoportja már 2020 február eleje óta vizsgálja a koronavírus terjeszkedését és hatásait. A csoport folyamatos konzultációt folytatott független egészségügyi és utazási tanácsadókkal is, valamint nemzetközi és belföldi hivatalokkal is - írja a magyar szövetség közleménye.

Miután alaposan megvitatták és megvizsgálták a helyzetet az ITF elnökséggel és a magyar Szervező Bizottsággal, a Magyar Kormány mai fedettpályás eseményeket érintő döntésének fényében sajnálatos módon az ITF bejelenti az eredetileg április 14-19. tervezett Fed Cup by BNP Paribas döntő elhalasztását. Azokkal a szurkolókkal, akik már megvették jegyüket a budapesti döntőre, a rendezők 48 órán belül felveszik a kapcsolatot.

A koronavírus miatt halasztják a budapesti döntőt Forrás: NurPhoto/Robert Szaniszlo/NurPhoto/Robert Szaniszlo

Az ITF elkötelezett abban, hogy még 2020-ban megrendezésre kerüljön a Fed-kupa-döntő, és folyamatos kapcsolatban áll minden kulcsfontosságú érintett féllel, beleértve a Magyar Kormányt, a Magyar Tenisz Szövetséget, valamint a WTA-val, annak érdekében, hogy egy mindenki számára megfelelő új időpontot találjanak.

A Fed-kupa-döntőn túl, a Fed kupa rájátszásos mérkőzései is elmaradnak, melyek eredetileg április 17-re és 18-ra voltak tervezve, 8 különböző helyszínen. Ezen mérkőzések új időpontjait később jelentik be.

Az ITF elnöke, David Haggerty elmondta: „Elképesztően csalódottak vagyunk, amiért meg kellett hoznunk ezt a döntést, azonban nem kockáztathattuk a játékosok, kapitányok, szervezők és a nézők biztonságát és egészségét. Egyáltalán nem hoztuk meg könnyen ezt a döntést, de a koronavírus általi veszély igen komoly, ez pedig minket is arra sarkalt, hogy a lehető legkomolyabb döntést hozzuk meg egy szövetségként és emberként is. A jelenlegi helyzet túlmegy a sporton.

A döntő (és a rájátszás) új időpontját a megfelelő időben bejelentjük, ezt leginkább a koronavírus teniszre gyakorolt hatása fogja befolyásolni. Kollégáimmal folytatjuk a munkát, hogy biztosítsuk, hogy a játékosok, versenyek, tulajdonosok is a lehető legminimálisabb módon sérüljenek.

Addig is az ITF koronavírussal kapcsolatos tanácsadó csoportja közelről folytatja a helyzet vizsgálását és a jövőbeni döntések is a tényeken, hivatalos adatokon és a szakértők tanácsain fognak alapulni."