Japán volt védelmi minisztere elhalasztaná az olimpiát

virus disease Horizontal
Az olimpia elhalasztása beláthatatlan következményekkel járna
Vágólapra másolva!
Shigeru Ishiba, volt japán védelmi miniszter szerint el kell halasztani a nyári tokiói olimpiai játékokat a koronavírus-járvány miatt, annak ellenére, hogy a kormány egyelőre kitart a rendezés mellett.

- mondta. Japánban az egészségügyi minisztérium szerint eddig 620-an fertőzödtek meg a betegséggel, közülük 12-en haltak meg a járványban.

A japán kormány egyelőre kitart a rendezés mellett, nem gondolkoznak a játékok elhalasztásán, ugyanakkor az Olimpiai Szervező Bizottság ügyvezető testületének egyik tagja egy szerdán adott interjúban úgy fogalmazott, hogy a vírus terjedésére, és a jelenlegi helyzetre való tekintettel

az lenne a legésszerűbb megoldás, ha 2021-ben, vagy 2022-ben rendeznék meg a játékokat.

Habár egyelőre nincs egyetértés a felek között, azt mindannyian belátják, hogy legkésőbb májusig döntést kell hozni az olimpiai rendezéssel kapcsolatban - ez a sportolók érdeke is.

A koronavírus-járvány miatt nézők nélkül rendezik meg csütörtökön délelőtt a hagyományos lánggyújtó ceremóniát az ókori játékok helyszínén, Olümpiában. Emellett több olimpiai kvalivikációs tornát töröltek, vagy zárt kapus eseményeken, szintén nézők nélkül bonyolítják le.