Alpesi vk: a koronavírus miatt a férfiak idénye is véget ért

2020.03.12. 11:06

A koronavírus-járvány miatt a Nemzetközi Sí Szövetség (FIS) törölte a férfi alpesi világkupa-sorozat Kranjska Gora-i versenyeit, ezzel véget ért a szezon.

A szlovéniai helyszínen szombaton és vasárnap óriás-műlesikló, illetve műlesikló viadalt rendeztek volna, a FIS azonban - a honlapján megjelent közlemény szerint - a versenyzők és minden egyéb résztvevő egészségét szem előtt tartva a versenyek törlése mellett döntött.

Ezzel a nők után - akiknek arei versenyhétvégéjét tegnap törölte a FIS - a férfiak számára is véget ért a vk-szezon, mivel a jövő hétre tervezett Cortina d'Ampezzó-i világkupa-döntőt már korábban törölték a járvány miatt.

Aleksander Aamodt Kilde boldog lehet ebben a nehéz helyzetben isForrás: AFP/Stian Lysberg Solum

Ez azt jelenti, hogy a norvég Aleksander Aamodt Kilde pályafutása legnagyobb sikerét aratva megnyerte az összetett elsőnek járó nagy kristálygömböt. A technikai számokban honfitársa, Henrik Kristoffersen végzett az élen, míg a mostani hétvégére nagy reményekkel készülő francia Alexis Pinturault-nak meg kell elégednie a kombináció kristálygömbjével.

Az összetett világkupa végeredménye:
1. Aleksander Aamodt Kilde (norvég) 1202 pont, 2. Alexis Pinturault (francia) 1148, 3. Henrik Kristoffersen (norvég) 1041
A szakági világkupák győztesei:
lesiklás: Beat Feuz (svájci)
szuperóriás-műlesiklás: Mauro Caviezel (svájci)
óriás-műlesiklás: Kristoffersen
műlesiklás: Kristoffersen
kombináció: Pinturault
párhuzamos műlesiklás: Loic Meillard (svájci)