Vágólapra másolva!
Miután a WHO világjárvánnyá minősítette a koronavírus terjedését, a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) videokonferencián tartott válságtanácskozást, amelyen arról határoztak, hogy április végéig szinte minden eseményt törölnek a versenynaptárból. 

A FINA a döntések meghozalatakor a WHO mellett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ajánlásait is figyelembe vette. Az április 10. és 12. között Budapestre tervezett vízilabda világliga-versenyt egy későbbi, még meg nem határozott időpontra halasztották. A kínai és a görög versenyt törölték, az z egyiptomi és az orosz állomást elhalasztották.

Április végéig szinte minden eseményt törölt a FINA Forrás: alfahir.hu

A március 8-ra kiírt trieszti női vízilabda olimpiai selejtezőt májusra halasztották. A munkacsoport április 20-án felülvizsgálja a helyzetet. A március 22-re, rotterdami férfi vízilabda olimpiai selejtező versenyt május 31-ig elhalasztották. A munkacsoport április 30-án felülvizsgálja a helyzetet.

Műugró-, műúszóversenyeket is elhalasztottak és töröltek. A londoni versenyt meg akarják tartani március végén, de itt is lehet még változás, egyelőre a FINA a brit kormánytól vár információkat.