Társoldalunk:

Elmarad az áprilisi budapesti tenisztorna is a koronavírus miatt

2020.03.12. 16:15

A férfi tenisztornákat szervező ATP a koronavírus-járvány miatt hat hétre felfüggesztette a versenysorozatot, így az áprilisi, budapesti férfi viadal is elmarad.

A magyar szövetség (MTSZ) csütörtöki tájékoztatása szerint az ATP a vírus globális kitörése következtében fellépő egészségügyi és biztonsági kérdések miatt hozta meg döntését. Ennek következtében - miután nemrég elhalasztották a miami tornát - elmarad a houstoni, a marrákesi, a monte-carlói, a barcelonai verseny mellett az április 20. és 26. között meghirdetett Hungarian Open is.

Andrea Gaudenzi, az ATP elnöke azt mondta:

Ez nem könnyű döntés, és nagy veszteséget jelent a versenyek, a játékosok és a rajongók számára világszerte. Úgy gondoljuk azonban, hogy ez az a felelősségteljes fellépés, amelyre ebben az időben szükség van a játékosok, a munkatársak, a szélesebb teniszközösség és az általános közegészség védelme érdekében a globális világjárvány idején.

A női Fed-kupa után a férfi ATP-torna is elmarad áprilisban, így mindkét jelentős budapesti tenisztorna törlésre került 2020-banForrás: NurPhoto/Robert Szaniszlo/NurPhoto/Robert Szaniszlo

A sport világméretű jellege és a megkövetelt nemzetközi utazás a mai körülmények között jelentős kockázatokat és kihívásokat jelentenek, csakúgy, mint a helyi hatóságok által kiadott egyre korlátozóbb irányelvek. Ezt napi rendszerességgel nyomon követjük, és várjuk a versenyek folytatását, amikor a helyzet javul" - fejtette ki.

Juhász Gábor, az MTSZ főtitkára, egyben a budapesti torna igazgatója közölte:
"Nagyon sajnálom, hogy a Magyar Tenisz Szövetség egymás után elvesztette a két legjelentősebb nemzetközi versenyét az idén, de az egészség és a megelőzés mindennél előbbre való. Bízunk abban, hogy a megfelelő intézkedésekkel a vírus vissza fog szorulni, és nemsokára újra szurkolhatunk kedvenceinknek a pályán."