Társoldalunk:

Két pont döntött az egyik utolsó, még zajló sporteseményen a világkupa-címről

2020.03.14. 15:34

Hiába nyerte meg a visszavonuló Martin Fourcade a szezon utolsó futamát a biatlon-világkupában, az összetett győzelemről két ponttal lemaradt.

Johannes Bö megvédte címét a biatlon világkupában, miután az utolsó, kontiolahti üldözéses versenyen 4. helyen ért célba. Ezzel megmaradt két pont előnye a sportág másik nagy sztárja, a szombati versenyt megnyerő Martin Fourcade-dal szemben.

Győzelemmel búcsúzott Martin FourcadeForrás: AFP/Lehtikuva/Jussi Nukari

A francia biatlonosnak ez volt az utolsó versenye a mezőnyben, ugyanis pénteken bejelentette, hogy ötszörös olimpiai bajnokként befejezi pályafutását. Fourcade Kontiolahtiban szerezte pályafutása első és utolsó világkupa-futamgyőzelmét is. A 83 futamgyőzelmét pontosan egy évtized alatt gyűjtötte be.

Mivel Johannes Bö sikeresen megtartotta vele szemben előnyét a mostani szezon pontversenyében, ezért Fourcade hétszeres összetett világkupa-győztesként fejezi be pályafutását.

Bö úgy lett világkupa-győztes a 2019-20-as idényben, hogy a 21 versenyből négyet is kihagyott januárban gyermeke születése miatt.  

A biatlon-világkupa eredetileg egy héttel később, a nagy múltú oslói hétvégével ért volna véget, azonban a koronavírus-járvány miatt a szervezők törölték a viadalt.