Társoldalunk:

Felfüggesztik az ökölvívó olimpia kvalifikációs tornát

2020.03.16. 19:43

A hétfő esti programok után felfüggesztik a londoni európai olimpiai kvalifikációs ökölvívótornát a koronavírus-járvány miatt. A hírt a Magyar Ökölvívó Szakszövetség közölte a közösségi oldalán.

Hétfő délután ülésezett az ökölvívók európai olimpiai selejtező tornájának szervező bizottsága, és ahogy borítékolható volt, felfüggesztették a viadalt. 

Felfüggesztik az ökölvívó olimpia kvalifikációs tornátForrás: mti

„Az esti program után felfüggesztik a londoni európai olimpiai kvalifikációs versenyt" – írta a szűkszavú közleményében a Magyar Ökölvívó Szakszövetség Facebook-oldala.

Az esemény szervezői a sportolók és edzőik egészségével, illetve a jelenleg gyorsan változó helyzettel indokolták a döntést. Utóbbival kapcsolatban konkrétumként az egyre több ország által bevezetett repülési korlátozásokat említették, ugyanis szeretnék biztosítani, hogy a több mint hatvan országból érkezett résztvevő haza tudjon jutni.

A viadal szombaton rajtolt és a tervek szerint jövő hét keddig tartott volna. Hétvégén még nézők is bemehettek az eseményre, majd a hétfői programot már zárt kapussá nyilvánították a szervezők.

A nemzetközi szövetség kizárása miatt a tokiói boksztornát a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szervezi meg, ahogyan a kvalifikációs viadalokat is. A londoni az első kvótaszerző verseny az európai sportolók számára, összesen 77 ötkarikás indulási jog talált volna gazdára. A brit fővárosban hét férfi és öt női bokszolóval szerepelt a magyar csapat.

A közleményből az is kiderült, hogy minden más május előtti kvalifikációs viadalt is elhalasztottak a sportágban.