Társoldalunk:

Kammerer Zoltán 42 évesen sem vonul vissza, készül a 2021-es olimpiára

2020.03.24. 16:20

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kedden hivatalosan bejelentette, hogy a tokiói olimpiát a jövő évre halasztják és legkésőbb 2021 nyarán kell megrendezni. Kammerer Zoltánt, a háromszoros olimpiai bajnok kajakozót nem érte váratlanul a hír, és megvan az A és a B terve is a következő egy évre.

A 42 éves Kammerer Zoltán a napokban úgy nyilatkozott az Origónak, hogy nem ő lesz a legnagyobb vesztese annak, ha elmarad a 2020-as nyári olimpia.

Hálás vagyok azért, hogy sorozatban öt olimpián is ott lehettem, és gyönyörű pályafutást tudhatok magam mögött. Én a huszonéves titánokért aggódom, akik életük lehetősége előtt állnak" – nyilatkozott a háromszoros olimpia bajnok, aki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntése után kijelentette, hogy esze ágában sincs visszavonulni.

„Nagyon drukkoltam azért, hogy legyen olimpia, mert az azt jelentette volna, hogy vége van minden rossznak, ami most a világot sújtja. Amikor bejelentették, hogy elhalasztják a labdarúgó Európa-bajnokságot, akkor már tudtam, hogy egy-két héten belül az olimpia elhalasztása is be fog következni. Lélekben már felkészültem a dologra, így nem ért váratlanul a döntés. Nem fogok visszavonulni, ez biztos. Még két évet nem biztos, hogy bevállaltam volna, de még egy évet nagyon simán. Lesz cél, lesz motiváció" – mondta Kammerer Zoltán, aki hatodik olimpiájára készül.

Kammerer Zoltán 42 évesen sem gondol a visszavonulása. Hajt a következő olimpiáigFotó: Csudai Sándor - Origo

A 42 éves legenda az olimpia elhalasztásával sem áll le az edzéssel. Már meg is van az A és a B terve is az idei évre.

„Ha idén lesznek versenyek, azokra készülök. Ha netán egy verseny sem lenne, akkor a következő nyolc-tíz hetet rendesen megnyomnám, mintha az olimpiára készülnék, napi két edzéssel. Június közepétől pedig olyat csinálnék, amit az elmúlt harmincnégy évben egyszer sem: tartanék egy nyári szünetet. Élvezném a napsütést és a vízpartot. Szeptembertől pedig indítanék egy óriási rohamot jövő tavaszig, amikor kezdődnek a versenyek. Tudom, mit akarok, és készen állok megcsinálni" – tette hozzá Kammerer Zoltán, aki a 2008-as pekingi olimpián a magyar csapat zászlóvivője volt.

A magyar szurkolók Hosszú Katinka mellett Kozák Danutától várták a legtöbb érmet a 2020-as tokiói olimpián. Az ötszörös olimpiai bajnok kajakos úgy érzi, ésszerű döntés született az ötkarikás játékok elhalasztásával.

Kozák Danuta egy év múlva is aranyesélyes lesz TokióbanFotó: Csudai Sándor - Origo

„Jelen helyzetben az olimpia elhalasztása minimum ésszerű döntés, amit kicsit azért természetesen sajnálok, de mindannyiunk egészsége ennél sokkal fontosabb. Jelenleg én is önkéntes karanténban vagyok a családommal, mert úgy gondolom, hogy ezen az időszakon közösen, a lehető leghamarabb így tudunk túl lenni. A felkészülésemet ehhez igazítva és a körülményekhez alkalmazkodva próbalom tovább folytatni" – mondta az Origónak Kozák Danuta.