Társoldalunk:

Biztos, hogy nem idén nyáron lesz a harmadik Fury-Wilder csata

2020.03.25. 10:41

Bob Arum, a két nehézsúlyú ökölvívó korábbi mérkőzéseit is szervező Top Rank promóció vezetője szerint leghamarabb októberben kerülhet sor a várva-várt összecsapásra.

A brit Tyson Fury és az amerikai Deontay Wilder először 2018-ban lépett a kötelek közé, az a mérkőzés döntetlennel ért véget, az úgynevezett visszavágót aztán a idén február 22-én a hetedik menetben kiütéssel nyerte meg Fury. Alig egy héttel később be is jelentették, hogy július 18-án Las Vegasban újra megmérkőzik egymással a két bokszoló. Most ennek a lehetőségét zárta ki az ESPN amerikai sportcsatornának nyilatkozó Bob Arum, aki október közepét jelölte meg lehetséges új dátumként.

A döntés nem jelent különösebb meglepetést: világszerte leállt minden sportesemény, sőt még a Las Vegas-i kaszínók is bezártak, ráadásul az Egyesült Államok a koronavírus-járvány amerikai terjedése miatt leállította az Európából történő beutazásokat is. A harmadik Fury-Wilder csatának az MGM Grand kaszinó adott volna otthont. 

Tyson Fury (balra) a második mérkőzésen minden mutatóban Deontay Wilder fölé nőttForrás: AFP/Mark Ralston

"Azt sem tudjuk, hogy nyitva lesz-e az MGM júliusban. Nem lehet garantálni a bokszolóknak, hogy meg lesz tartva a mérkőzés. Nem szórakozhatunk velük ebben a helyzetben – mondta Arum, hozzátéve, nem tudnák megoldani még az edzéslehetőséget sem a számukra, ahogy a jegyeladások is problémásak lennének egy bizonytalan eseményre. – Nevetséges lenne azt mondani, hogy megtartjuk a mérkőzést, miközben a britek be sem léphetnek az országba. Most mindenki lépjen egyet hátra. Az ökölvívás sem zárkózhat el a világban történő dolgok elől. Szóval, várhatóan októberben lesz a mérkőzés" – zárta gondolatait a menedzser.