Társoldalunk:

Júniusban térhetnek vissza a pályára a teniszezők

2020.03.25. 11:28

A júniusban kezdődő füves pályás szezonban folytatódhat a szünetelő teniszidény a férfi tornákat szervező ATP elnöke szerint.

A januárban kinevezett Andrea Gaudenzi közölte, az ATP célja az, hogy a június 8-ra kiírt stuttgarti és s'Hertogenbosch-i tornával induljon újra a versenysorozat.

A füves pályás tornák csúcsa, Wimbledon talán már nem marad elForrás: Anadolu Agency/2019 Anadolu Agency/Ray Tang

"Folyamatosan egyeztetünk a füves pályás események rendezőivel, ezek jelen állás szerint a helyükön maradnak a versenynaptárban. A mostani helyzet ezzel együtt messze túlmutat a sporton, és számos kérdést vet fel" - jelentette ki az ATP honlapján az olasz sportdiplomata.

A játékosként a világranglista 18. helyéig jutó Gaudenzi hozzátette, még nem intézkedtek a befagyasztott világranglistával kapcsolatban.

Az ATP és a női viadalokat szervező WTA március 12-én hathetes szünetet rendelt el a koronavírus-járvány miatt, így a teljes salakpályás szezon kiesik a versenynaptárból. A május végén esedékes - és a nemzetközi szövetség hatáskörébe tartozó - Roland Garros szervezői már közölték, hogy szeptemberben akarják lebonyolítani a párizsi Grand Slam-tornát.