Vágólapra másolva!
A tokiói kvótás öttusázó, Demeter Bence pályafutásának nem vet véget az olimpia elhalasztása, ám felkészülését megnehezíti a világkupák törlése.

"Nem igazán örültem az olimpia elhalasztásának, de teljes mértékben elfogadtam, megfontolt, érett döntés született a NOB és a japán szervezők részéről. Most fontosabb dolgok is vannak a világban, a járványhelyzetet kell megoldani. Nem tartozom az idősebb versenyzők közé, kibírom az egy év halasztást" - mondta az MTI-nek az Alba Volán 30 éves, csapatban és váltóban világbajnok, egyéni Európa-bajnoki bronzérmes versenyzője.

Hozzátette, hogy mostanában jó formában érezte magát, bár korábbi sérülései, műtétei miatt az idén még nem indult jelentős viadalokon.

Demeter Bence az úszást meg tudja oldani Forrás: MTI/EPA/EFE/Mario Guzmán

"Csak kisebb versenyeken vettem részt, az első igazi visszajelzés az országos bajnokság lett volna, de a járványhelyzet miatt már azt sem lehetett megtartani március közepén. Jó lett volna megtudni, hol tartok a felkészülésben. Most pedig éppen a szófiai világkupán versenyeznék, de azt is törölték, mint ahogy a májusi budapesti világkupát is" - mondta.

Elárulta, hogy az olimpia elhalasztása, illetve a világkupák törlése miatt kicsit alábbhagyott a motivációja, és át kellett dolgozniuk a felkészülését.

- fogalmazott.
Demeter Bence szerint komolyabb felkészülés csak akkor kezdődhet, ha véget ér a járvány, és a versenyeknek lesz kitűzött időpontjuk, amihez a formát lehet igazítani. Bízik benne, hogy a július elejére tervezett székesfehérvári Európa-bajnokságot ősszel meg lehet tartani, és előtte, nyár végén pótolják a bajnokságot is, amelyen felmérheti formáját és ismét megcélozza első egyéni aranyérmét.