A japánok négyötöde szerint helyes volt az olimpia elhalasztása

Tokyo 2020 Olympics will postpone to 2021 mystery virus Beijing Shenzhen people wear MASK China Jan. January 2020 China's Lunar New Year holiday Tens of thousands of people travel VISIT overseas holiday Wuhan city announce another patient die dead DEATH m
PR (public relations) poster for Tokyo 2020 Olympics is peeled off the wall as the Tokyo Olympics has postponed in Sapporo City, Hokkaido Prefecture on March 26, 2020, amid an outbreak of the new corona virus COVID-19. Japan and IOC agreed on the proposal of delaying the Tokyo Olympics by about one year. The World Health Organization (WHO) declared COVID-19 a pandemic, globally widespread on March 11th. ( The Yomiuri Shimbun )
Vágólapra másolva!
A japánok csaknem nyolcvan százaléka helyénvalónak tartja, hogy 2021-re halasztották a tokiói olimpiát a koronavírus-járvány miatt.

A szigetországi közvélemény-kutatás értékeléséből az is kiderült, hogy a japán emberek 11 százaléka szerint a játékokat két évvel kellett volna elhalasztani.

A válaszadók 43 százaléka amellett foglalt állást, hogy a világjárványt követően a tokiói kormány hozzon sürgős gazdasági intézkedéseket, s elsősorban a fogyasztási adó mértékét csökkentse.

A felmérést ezen a héten csütörtökön, pénteken és szombaton végezték mobil- és vezetékes telefonokon véletlenszerű mintavétel útján. A válaszadók számát nem tüntették fel. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság kedden döntött úgy, hogy a tokiói játékokat jövőre rendezik meg a világjárvány miatt.