Társoldalunk:

Babos Tímeát nem lepte meg a wimbledoni tenisztorna elhalasztása

2020.04.01. 19:57

A koronavírus-járvány miatt törölték a wimbledoni tenisztornát, így 1945 óta az idei lesz az első év, amikor nem kerül sor a legendás füvespályás viadalra. A párosban háromszoros Grand Slam-tornagyőztes Babos Tímea az M1 aktuális csatornának elárulta: már hétfőn kaptak olyan információkat, hogy a wimbledoni szervezők szerdán a törlésről döntenek majd, így nem lepte meg.

A magyar éljátékos "borzasztó szituációnak" nevezte a koronavírus miatt kialakult helyzetet, de úgy véli, a legfontosabb, hogy megfékezzék a járványt, az embereket megóvják, így ez volt a megfelelő döntés.

Azt sajnálom, hogy Wimbledont nem lehet későbbre halasztani, hiszen a füvespálya nem engedi azt meg, hogy egy későbbi időpontban játsszunk rajta" - mondta Babos, hozzátéve, ezzel a döntéssel az is biztossá vált, hogy július 12-ig egyáltalán nem lesznek tornák.

Babos Tímeát nem lepte meg a wimbledoni tenisztorna elhalasztásaForrás: MTI/EPA/Caroline Blumberg

"Most legalább megint tudjuk azt, hogy meddig nincsen verseny, így nyugodtabb szívvel tudunk itthon maradni és másféleképpen készülni, formában maradni."

A 26 éves teniszező arról is beszélt, hogy jelenleg nincs mire edzeni, a Wimbledont követő tornákkal kapcsolatban is nagy bizonytalanság. Jelenleg így nem sportágspecifikus edzéseket végez, erősít és más olyan sportokat űz, amelyeket szeret, de nem volt rájuk lehetősége eddig.

A 134. wimbledoni tornára 2021. június 28. és július 11. között fog sor kerülni.