Kétmilliárd euró is lehet az olimpia halasztási költsége

Tokyo 2020 Olympics will postpone to 2021 mystery virus Beijing Shenzhen people wear MASK China Jan. January 2020 China's Lunar New Year holiday Tens of thousands of people travel VISIT overseas holiday Wuhan city announce another patient die dead DEATH m
Először került sor halasztásra az olimpiai játékok történetében
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) egyelőre nem összegezte, mekkora többletköltséggel kell számolni a tokiói játékok elhalasztása miatt.

"Ez még túl korai lenne. Láttam számokat, de ezek csak spekulációk. Nagyjából tízezer költségvetési tételt kell átvizsgálni" - nyilatkozott Christphe Dubi sportigazgató.

Szakértők szerint Japánnak legalább kétmilliárd eurónak megfelelő összeget kell kapnia a plusz kiadások miatt. Dubi szerint a költségek megoszlanak a rendezők, a NOB és az olimpiai család többi tagja között, a pontos számításokat most végzik.

Először került sor halasztásra az olimpiai játékok történetében Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Kunihiko Miura

Kérdéses az is, hogy a NOB mennyit vállal az úgynevezett nem tervezett többletköltségekből.

A prioritást a szervezők számára most a 41 versenyhelyszín áttekintése jelenti, hogy ezeket biztosítsák jövő nyárra is. A másik nagy megoldandó feladat az 5000 lakásból álló olimpiai falu, amelynek házait már értékesítettek.
"Ezek nagyon sürgős dolgok" - mondta Dubi. Hozzátette: mindenkinek kreatívnak és innovatívnak kell lennie.
A tokiói olimpiát a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztották. Jövőre július 23-án kezdődik.