Társoldalunk:

Serena Williams edzője az alacsonyabban rangsorolt teniszezők megsegítését kéri

2020.04.08. 12:34

Serena Williams edzője, Patrick Mouratoglou azt kéri a nemzetközi teniszélet irányítóitól, hogy dolgozzanak ki egy tervet az alacsonyabban rangsorolt játékosok megsegítésére.

"A kosárlabdával, vagy a labdarúgással ellentétben a teniszezők nem kapnak állandó fizetést. Ők fizetik saját utazásaikat és edzőik állandó bérét, miközben saját fizetésük attól függ, hány meccset nyernek" - mondta a tréner, aki 2012 óta dolgozik az amerikai sztárral, így utóbbi 23 Grand Slam-tornagyőzelméből tíznek volt részese.

Serena Williams és edzője, Patrick MouratoglouForrás: AFP/William West

A francia szakember szerint nem hagyhatják magukra az alacsonyabban rangsorolt teniszezőket, mert az nincs rendjén. Úgy vélte, a sportágnak változtatásra van szüksége, ezt az időt pedig az új szabályok kidolgozására kell felhasználni.

A koronavírus-járvány miatt az ATP és a WTA március eleje óta elhalasztotta a tornákat és jelenleg július közepéig felfüggesztette az összes versenyét. A női világranglista 375. helyén álló georgiai Sofia Sapatava április elején indította el azt az online petíciót, amelyhez több mint 1350-en csatlakoztak. A 31 éves játékos kifejtette, a jelenlegi körülmények között sokan nem lesznek képesek fenntartani mindennapi életszínvonalukat, majd hónapok múlva visszatérni a pályára, ezért kért segítséget az ITF-től.