Társoldalunk:

Egy indián rezervátumban rendeznék az UFC gáláját

2020.04.08. 08:03

A 2020-as év egyik legjobban várt ketrecharca körül annyi volt a változtatás, hogy lassan már nehéz követni. Április 18-án eredetileg a könnyűsúly veretlen orosz világbajnoka, Khabib Nurmagomedov és az „őrült" becenévre hallgató Tony Ferguson csapott volna össze egymással New Yorkban. Nos, azóta mind a helyszín, mind a gála fő mérkőzésének résztvevői változtak.

A dagesztáni harcos a globális koronavírus-járvány miatti utazási korlátozások miatt hazájában ragadt. A New York-i helyszín szintén a betegség terjedése miatt nem áll rendelkezésre.

A világ legnagyobb ketrecharcszervezetének elnöke, Dana White nem az az ember, akit ezek a körülmények elriasztanak egy gála megrendezésétől. Az UFC 249-en a 36 éves Ferguson ellenfele az „interim", átmeneti bajnoki övért Justin Gaethje lesz, akinek rendkívül imponáló, 21-2-es mérlege van.

A legfrissebb sajtóértesülések szerint a pontos is helyszín is meglett végül, a kaliforniai Tachi Palace Kaszinó. Az államban a járvány miatt nem lehetne ilyen sporteseményt tartani, de a kaszinó egy indián rezervátum területén fekszik, így a szabályok rá nem vonatkoznak.