Egy indián rezervátumban rendeznék az UFC gáláját

UFC 229 Khabib v McGregor: Weigh-Ins GettyImageRank2
LAS VEGAS, NEVADA - OCTOBER 05: Tony Ferguson poses during a ceremonial weigh-in for UFC 229 at T-Mobile Arena on October 05, 2018 in Las Vegas, Nevada. Ferguson will fight Anthony Pettis in a lightweight bout at UFC 229 on October 6 at T-Mobile Arena in Las Vegas. Ethan Miller/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A 2020-as év egyik legjobban várt ketrecharca körül annyi volt a változtatás, hogy lassan már nehéz követni. Április 18-án eredetileg a könnyűsúly veretlen orosz világbajnoka, Khabib Nurmagomedov és az „őrült" becenévre hallgató Tony Ferguson csapott volna össze egymással New Yorkban. Nos, azóta mind a helyszín, mind a gála fő mérkőzésének résztvevői változtak.

A dagesztáni harcos a globális koronavírus-járvány miatti utazási korlátozások miatt hazájában ragadt. A New York-i helyszín szintén a betegség terjedése miatt nem áll rendelkezésre.

A világ legnagyobb ketrecharcszervezetének elnöke, Dana White nem az az ember, akit ezek a körülmények elriasztanak egy gála megrendezésétől. Az UFC 249-en a 36 éves Ferguson ellenfele az „interim", átmeneti bajnoki övért Justin Gaethje lesz, akinek rendkívül imponáló, 21-2-es mérlege van.

A legfrissebb sajtóértesülések szerint a pontos is helyszín is meglett végül, a kaliforniai Tachi Palace Kaszinó.

Az államban a járvány miatt nem lehetne ilyen sporteseményt tartani, de a kaszinó egy indián rezervátum területén fekszik, így a szabályok rá nem vonatkoznak.