Vágólapra másolva!
Meghalt a 800 méteres síkfutásban két olimpián is döntőbe jutó olasz atléta, Donato Sabia. Az 56 éves sportoló halálát a koronavírus okozta.   

Donato Sabia haláláról az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) számolt be szerdán este. A sportoló a potenzai kórházban halt meg miután hosszú ideig kezelték az intenzív osztályon.

A kiváló atléta az 1984-es Los Angeles-i olimpián ötödik, négy évvel később Szöulban a hetedik helyen zárt a 800 méteres síkfutás döntőjében, írja az Insiedthegames.biz olimpiai hírekkel foglalkozó oldal.

Hozzáteszik, hogy Sabia igazi klasszisa volt a számnak, amelyben 1984-ben fedett pályás Európa-bajnoki aranyérmet nyert Göteburgban. Ugyanebben az évben 1 perc 8 századmásodperces nem hivatalos világcsúcsot futott 500 méteren a lombardiai Busto Arsizióban.

Visszavonulása után a dél-olaszországi Basilicata tartomány atlétikai bizottságának elnöke volt.

Olaszország az Egyesült Államok, illetve Spanyolország után a mai napig a világ harmadik legfertőzöttebb országa a koronavírus-járványba, ahol a szerda esti adatok szerint közel 140 ezer megbetegedést tartanak nyilván, és 17 ezernél is többen haltak meg, ami a legmagasabb szám a világon.