Társoldalunk:

Az ATP nem bünteti meg a rendezőket a Roland Garros elhalasztás miatt

2020.04.09. 21:24

A profi férfi tenisztornákat szervező ATP vezetője, Andrea Gaudenzi bejelentette, hogy nem szankcionálják a Roland Garros rendezőit, akik önhatalmúlag döntöttek a verseny négy hónapos halasztásáról.

A francia nyílt bajnokság szervezői március közepén jelentették be, hogy a koronavírus-járvány miatt az eredetileg május 24. és június 7. közötti időszakra kiírt salakpályás tornát szeptember 20. és október 4. között rendezik meg Párizsban. Az ATP, valamint a játékosok szakszervezete ezzel kapcsolatosan azt nehezményezte, hogy a döntés meghozatala előtt nem egyeztettek velük. "A teniszvilágnak egységre van szüksége. Párizsban az ijedtség hatására hibát követtek el, amit beismertek. Mindannyian egy hajóban evezünk, közösen dolgozunk, nincs helye a vitának" - utalt Gaudenzi arra, hogy a korábbi ígéreteikkel ellentétben nem szankcionálják a párizsi rendezőket.

Hozzátette, bízik abban, hogy augusztusban folytatni tudják a szezont, így az egész évet nézve legalább három Grand Slam-tornát és hat Masters 1000-es viadalt megrendeznének. "Körülbelül az évad versenyeinek a hetven százalékát lehetne így megmenteni. A naptárunknak már vagy ötven változatát készítettük el, hogy aztán a rákövetkező napon megint megváltoztassuk" - közölte.
Elmondta, jelen helyzetben még az augusztusi, szeptemberi vagy éppen a novemberi tornákról is csak feltételes módban tud beszélni, de szerinte szilárd a rendszerük, amely akár egy évet is kibír versenyek nélkül. "Többet viszont már nem" - figyelmeztetett.