Az ATP nem bünteti meg a rendezőket a Roland Garros elhalasztás miatt

- epidemic virus Horizontal TENNIS FRENCH TENNIS OPEN LOGO CLOSE-UP ILLUSTRATION
(FILES) In this file photo taken on May 25, 2011, the official logo is seen at the French Open tennis championship at the Roland Garros stadium, in Paris. - The Roland Garros French Open tennis tournament, originally scheduled for May 24 to June 7, 2020, has been postponed to run from September 20 to October 4, 2020, due to the outbreak of COVID-19, caused by the novel coronavirus, the French Tennis Federation (FFT) announced on March 17, 2020. (Photo by ALEXANDER KLEIN / AFP)
Vágólapra másolva!
A profi férfi tenisztornákat szervező ATP vezetője, Andrea Gaudenzi bejelentette, hogy nem szankcionálják a Roland Garros rendezőit, akik önhatalmúlag döntöttek a verseny négy hónapos halasztásáról.

A francia nyílt bajnokság szervezői március közepén jelentették be, hogy a koronavírus-járvány miatt az eredetileg május 24. és június 7. közötti időszakra kiírt salakpályás tornát szeptember 20. és október 4. között rendezik meg Párizsban. Az ATP, valamint a játékosok szakszervezete ezzel kapcsolatosan azt nehezményezte, hogy a döntés meghozatala előtt nem egyeztettek velük. "A teniszvilágnak egységre van szüksége. Párizsban az ijedtség hatására hibát követtek el, amit beismertek. Mindannyian egy hajóban evezünk, közösen dolgozunk, nincs helye a vitának" - utalt Gaudenzi arra, hogy a korábbi ígéreteikkel ellentétben nem szankcionálják a párizsi rendezőket.

Hozzátette, bízik abban, hogy augusztusban folytatni tudják a szezont, így az egész évet nézve legalább három Grand Slam-tornát és hat Masters 1000-es viadalt megrendeznének. "Körülbelül az évad versenyeinek a hetven százalékát lehetne így megmenteni. A naptárunknak már vagy ötven változatát készítettük el, hogy aztán a rákövetkező napon megint megváltoztassuk" - közölte.
Elmondta, jelen helyzetben még az augusztusi, szeptemberi vagy éppen a novemberi tornákról is csak feltételes módban tud beszélni, de szerinte szilárd a rendszerük, amely akár egy évet is kibír versenyek nélkül. "Többet viszont már nem" - figyelmeztetett.