Fizet a biztosító a szervezőknek az elmaradt wimbledoni tenisztorna után

Because of the corona crisis: Wimbledon is out this year !. SP Wimbledon 2005 current sport TENNIS
Because of the Corona crisis: Wimbledon is out this year! Archive photo: Tennis Wimbledon Championships 2005-The All England Tennis and Croquet Club overview from above, tennis facility from above with the pitches, Center Court, Court no.1, Court No, 2. NO SALES OUTSIDE GERMANY! | usage worldwide
Vágólapra másolva!
A kiesett bevétel közel felét, 114 millió fontot fizet a biztosító a wimbledoni tenisztorna szervezőinek, írja a Daily Mail angol napilap online kiadása.

Az All England Clubnak a 2003-as, szintén világméretű, de a jelenlegi koronavírus-járványnál jóval kisebb léptékű SARS-járvány óta van biztosítása ilyen esetekre. A rendezők évente 1,6 millió fontot fizetnek, és most 114 millió fontot fog nekik átutalni a biztosító, ami közel fele a tervezett 250 millió fontos bevételnek, amiről az idei torna elmaradása miatt kell lemondaniuk.

"Természetesen szerencsések vagyunk, hogy van biztosításunk, de ez még nem old meg minden problémát. A részleteket és a pontos számokat csak hónapok múlva fogjuk látni" – idézi a lap Richard Lewis, a wimbledoni torna igazgatóját.

A wimbledoni szervezők április 1-jén jelentették be, hogy törlik az idei versenyt a koronavírus-járvány miatt, és szemben a szeptember végére, október elejére halasztott párizsi Roland Garrosszal, egyáltalán nem fogják idén megrendezni.