Hihetetlen, de igaz: a korábbi világbajnok sem lesz ott az UFC gáláján

UFC 237: NAMAJUNAS x ANDRADE 10419 13383
UFC 237: NAMAJUNAS vs. ANDRADE - Fighters Rose Namajunas (red glove) and Jessica Andrade (blue glove) during UFC 237 main card fight at Jeunesse Arena, Rio de Janeiro, Brazil. January. Photo: Thiago Ribeiro / AGIF
Vágólapra másolva!
Az UFC 249-es ketrecharcgálája többszörösen is kiérdemelte az „elátkozott" jelzőt. Előbb a globális koronavírus-járvány miatt ugrott a New York-i helyszín, majd a betegség miatti utazási korlátozások következtében az este fő mérkőzésének szereposztása is megváltozott. Ha ez mind nem lett volna elég, most a társ fő meccs egyik harcosa is kiesett a képből.

A világ legnagyobb ketrecharcszervezetének elnöke, Dana White, nehéz heteken van túl. A 2020-as év egyik legjobban várt eseményéből lassan bohózatba illő tragikomédia lesz. A „nagy durranásnak" szánt veretlen orosz könnyűsúlyú világbajnok, Khabib Nurmagomedov (28-0) és az „őrült" becenévre hallgató Tony Ferguson közötti bunyó már kútba esett.

Most pedig kiderült, hogy

az este társ fő attrakciójának korábbi világbajnok résztvevője, Rose Namajunas nem fog ketrecbe lépni, így Jessica Andrade egyelőre ellenfél nélkül maradt.

Hivatalosan még nem érkezett információ az ügyben, hogy a 27 éves amerikai amazon miért nem küzdhet április 18-án.

Az UFC 249-et zárt ajtók mögött, a kaliforniai Tachi Palace Kaszinóban tartják majd egy indián rezervátumban, ahol nem érvényesek a járvány miatt az államban életbe léptetett korlátozó intézkedések a sporteseményekre vonatkozóan.