Társoldalunk:

Visszavonult Póta Georgina párostársa

2020.04.11. 20:05

Befejezte pályafutását Matilda Ekholm, aki hosszú éveken át volt Póta Georgina párostársa a nemzetközi asztalitenisz-versenyeken.

A 37 éves svéd játékos a nemzetközi szövetség (ITTF) honlapjának adott szombati interjúban beszélt a karrierjéről, így a Pótával alkotott kettősükről is. "Ginával azért tudtunk jól együtt játszani, mert mindketten jó párosjátékosok vagyunk. Sokat gyakoroltunk együtt és rengeteg meccset játszottunk. Gina nagyon okos, ráadásul úgy használja a csuklóját, amiről én csak álmodom. Ezáltal úgy tudta megütni a labdákat, hogy az nekem jó legyen. Én azért vagyok jó párosban, mert jó a szervám és balkezes vagyok, így a fogadás is jól megy. A kettőnk stílusának kombinációja miatt nehéz volt minket legyőzni" - fogalmazott Ekholm, aki elárulta, hogy a jövőben is szeretne a sportágban maradni, nemzeti és nemzetközi szinten is.

Az utóbbi évtizedek legeredményesebb skandináv női asztaliteniszezője négy Európa-bajnoki érmet nyert, hazájában hétszeres bajnok és legjobbjaként 20. volt a világranglistán. Jelenleg a kétszeres Európa-bajnok Póta Georgina is szünetelteti a karrierjét, mert várandós, június elejére várja első gyermekét.