Az olimpiai bajnok Kammerer Zoltán ugrásra készen áll

Kajak-kenu világbajnokság, Szeged, 2019, Kammerer Zoltán, Gál Péter István, K2 1000m, középfutam
Kammerer Zoltán a tavaly nyári szegedi vb-n Gál Péter istvánnal ment párost
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt több mint egy hónapja nem hagyta el Gödöt, mégsem változott sokat a napi rutinja a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltánnak. A 42 éves kajakos naponta kétszer edz, ugyanakkor élvezi, hogy 25 év után otthon töltheti a tavaszt, szabadidejében füvet nyír, ősrégi kismotorjait bütyköli, és hiába jár pályafutása vége felé, mégis úgy érzi, hogy az olimpia elhalasztásával nyert idő bizonyos szempontból neki dolgozik.

„A bizonytalan időkben is tartom a formám, és igyekszem készenlétben lenni. A napi két edzést úgy kell érteni, hogy van egy hosszabb vízi edzésem, és csinálok napi egy kemény szárazföldi tréninget is, ami lehet futás, vagy kondi – mondta Kammerer Zoltán a Kajak-Kenu TV-nek.

A háromszoros olimpiai bajnok kajakos nemcsak a formájával kapcsolatban ennyire tudatos.

Kammerer Zoltán a tavaly nyári szegedi vb-n Gál Péter istvánnal ment párost Fotó: Csudai Sándor - Origo

Hiába 42 éves, az olimpiai elhalasztása sem ejtette kétségbe, továbbra is az a célja, hogy ott lehessen Tokióban.

"Az én szempontomból még jól is jöhet az egy éves csúszás.

Nem fizikálisan vagyok belefáradva az életformában, amit évtizedek óta csinálok, hanem inkább szellemileg. Mindig szerettem volna több időt itthon tölteni, most olyan dolgokat csinálhatok, amire vágytam. Nyírhatom a füvet, 34 év után lehet egy olyan nyaram, amikor lesétálhatok a Dunára, fürödhetek, vagy kedd reggel kiülhetek a teraszra kávézni. Egy év alatt fel tudok töltődni szellemileg, a fizikai állapotom pedig nem fog romlani. Nyilván nem mondhatjuk, hogy az idő nekem dolgozik, de bizonyos szempontból mégis, mert akivel elvileg párost fogok menni, ő egy fiatal srác, aki jövőre még jobb lesz. Ami mindenképpen pozitív, hogy a támogatóimon és a klubom azt érzem, kapok tőlük még egy év bizalmat, ez pedig azt jelenti, hogy meg tudom hosszabbítani a pályafutásomat."

A Kajak-Kenu TV interjújából kiderül, hogy Kammerer Zoltán kivel illetve kikkel menne párost jövőre, valamint szó lesz arról is, hogy milyen edzéseket javasol azoknak, akik ezekben a hetekben a koronavírus-járvány miatt nem tudnak vízre szállni.

A Graboplast Győri VSE versenyzője csapattársával, kenus Balla Virággal rövidesen a Magyar Kajak-Kenu Szövetség #eddzotthon epizódjában is szerepelni fog.