Gyenge a wifije, visszalépett az online dartsbajnokságtól a kétszeres világbajnok

German Darts Masters 2018 Sports DARTS German Darts Masters
25 May 2018, Germany, Gelsenkirchen: Gary Anderson of Scotland in action during the German Darts Masters in the PDC World Series of Darts. Photo: Friso Gentsch/dpa
Vágólapra másolva!
Rossz minőségű vezeték nélküli internetes kapcsolata miatt visszalépett a profi dartsosokat tömörítő szervezet, a PDC pénteken rajtoló otthoni bajnokságától a kétszeres világbajnok Gary Anderson.

A skót játékos a The Sun című lapnak elmondta: szeretett volna résztvevője lenni a különleges versenysorozatnak, de amikor tesztelte a saját wifijét, kiderült, hogy az nem elég megbízható.

"Nem vagyok meglepve, néha még az is nehézséget okoz, hogy online befizessem a számláimat. Bosszantó" – tette hozzá.

A PDC a hét elején jelentette be, hogy a kötelékébe tartozó összes játékos elindulhat a tornán, amelyen mindenki a saját otthonából versenyez majd.

Eldobja a nyilat, erre ledobja a wifi? Hát, ez tényleg nem oké... Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Friso Gentsch

A lebonyolítás szerint 32 egymást követő éjszaka négy-négy játékos körmérkőzéses formában méri össze a tudását úgy, hogy a meccsek az egyik fél ötödik sikeréig tartanak. A 32 négyfős csoport győztese jut majd a sorozat második szakaszába.

A meccseket a szurkolók ingyenesen követhetik a szervezet internetes csatornáján. Barry Hearn, a PDC elsőszámú vezetője kijelentette: több heti szervezés után a szurkolók így nem maradnak darts nélkül, a játékosok pedig lehetőséget kapnak, hogy versenykörülmények között készülhessenek.

Az otthoni bajnokságot a vb-címvédő Peter Wright Peter Jacques elleni mérkőzése nyitja pénteken este. A sportág magyar szerelmesei pedig 20 óra 30-tól élőben követhetik a versenyt a Sport 2 csatornán! A Sport 1 és a Sport 2 ráadásul folyamatosan közvetíteni fogja a versenyeket, azaz visszatér az élő sport a képernyőre.

PDC Homa Tour: április 17-től élőben a Sport TV műsorán
PDC Home Tour, 1. nap: április 17., péntek 20:30, Sport2 (Kommentátor: Fülöp László)
PDC Home Tour, 2. nap: április 18., szombat 20:30, Sport1 (Kommentátor: Gyulai Miklós)
PDC Home Tour, 3. nap: április 19., vasárnap 20:30, Sport1 (Kommentátor: Bartha Zoltán)

Május 18-ig minden nap 20:30-tól lesz élő közvetítés a PDC Home Tourról a Sport TV csatornáin