Oltásellenessége akár a teniszvilágból is kizárhatja Novak Djokovicot

Horizontal
Novak Djokovic of Serbia celebrates after winning the final of the Dubai Duty Free Tennis Championship in the Gulf emirate of Dubai on February 29, 2020. (Photo by KARIM SAHIB / AFP)
Vágólapra másolva!
A világelső Novak Djokovic azt mondta, nagyon el kellene gondolkoznia azon, hogy beoltassa-e magát, ha ez lenne a feltétele, hogy újra visszatérhessen a teniszpályára. Tehát, miközben az egész világ a koronavírus elleni oltásra vár, a világelső teniszező arról beszél, hogy ellenzi az oltásokat.  

"Személy szerint ellenzem az oltásokat, és nem szeretném, ha bárki arra kényszerítene, hogy beoltassam magam azért, hogy utazhassak. De mit tegyek, ha kötelezővé teszik? Akkor döntést kell hoznom" – fogalmazott a világelső teniszező, Novak Djokovic egy közösségi oldalon, több szerb sportolóval folytatott beszélgetés során. Azt azért hozzátette, hogy bizonyos körülmények között ő is megváltoztathatja a véleményét.

Novak Djokovic Forrás: AFP/Karim Sahib

A véleménye azért érdekes, mert, ha meglesz a koronavírus elleni védőoltás, várhatóan nagyon sok helyen kötelezővé fogják tenni, és könnyen lehet, hogy a teniszversenyekre is csak azok nevezhetnek, akik bizonyítani tudják, hogy be vannak oltva.

Márpedig a tenisz egy olyan nemzetközi sportág, amelyiknek minden kontinensen vannak versenyei és versenyzői, akik rengeteget utaznak tornáról tornára. Azaz, ha a sportág vezetői biztonságban akarják őket tudni, akkor minden esély megvan rá, hogy kötelezővé fogják tenni az oltást.

A 17-szeres Grand Slam-győztes Djokovicnak még van ideje gondolkozni, július 13-ig ugyanis egészen biztosan nem rendeznek hivatalos versenyt. A július-augusztusi wimbledoni verseny idén elmarad, míg a párizsi Roland Garrost szeptember végére, október elejére tették át. A US Opent egyelőre nem mozdították el, ott a tervek szerint augusztus 31-én kezdődnek a főtábla küzdelmei.