Átalakították az öttusázók olimpiai kvalifikációs rendszerét

olimpia
A general view shows the Olympic Rings at Odaiba waterfront in Tokyo on April 20, 2020. - A Japanese expert who has criticised the country's response to the coronavirus warned on April 20 that he is "pessimistic" that the postponed Olympics can be held even in 2021. (Photo by Philip FONG / AFP)
Vágólapra másolva!
Májusban teszi közzé a Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) az olimpiai kvalifikációs sorozat hátralévő részének módosított rendszerét.

Az insidethegames.biz híre szerint a UIPM vezetői előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal, mellyel reményeik szerint még ezen a héten mindenben megállapodnak, így

májusban már publikus lesz, hogyan és mikor lehet majd megszerezni a még szabad kvótákat a jövő nyárra halasztott tokiói olimpiára.

A sportágban eddig a helyek közel 64 százaléka talált gazdára a tavalyi világbajnokságon, a világkupa-döntőben és a kontinensviadalokon. Az eredeti kiírás szerint az idei világbajnokságon és a világranglista alapján osztották volna ki a fennmaradt kvóták túlnyomó többségét.

A koronavírus-járvány miatt ugyanakkor a vb-t előbb a kínai Hsziamenből a mexikói Cancúnba helyezték át, majd a versenyt tavaszról őszre, bizonytalan időpontra halasztották.

A ranglistapontokat adó világkupák közül csak a februári kairói versenyt tudták megrendezni, a többit - Szófiában, Budapesten, illetve a döntőt Szöulban - március végén törölték.

A UIPM most azt ígéri, hogy a módosított kvalifikációs rendszer ismertetését követően a lehető leghamarabb véglegesíti a versenyek időpontjait is.