Társoldalunk:

Rasovszky Kristóf: A kihagyás egyértelműen érezhető

2020.04.28. 19:21

A világbajnok hosszútávúszó, Rasovszky Kristóf örül, hogy újra a vízben végezheti az előírt feladatokat.

A koronavírus-járvány, a karantén és az azzal járó szigorítások Rasovszky Kristóf életét is alapvetően felforgatták. Medencés edzések hiányában eddig otthon igyekezett fitten tartani magát, de a hosszú kihagyást megérzi.

Rasovszky Kristóf érzi a kihagyástForrás: STEPHANE KEMPINAIRE / KMSP/STEPHANE KEMPINAIRE/KMSP/Stephane Kempinaire

„Balatonfűzfőn készülök, ez az egyik kijelölt helyszín a válogatott tagjai számára. Kifejezetten jó érzés volt hat hét után újra vízben lenni és elkezdeni a munkát. Szépen lassan haladunk előre, fokozatosan építjük fel magunkat, de örülök neki, hogy itt lehetünk, nagyon vártam már ezt a pillanatot. A kihagyás egyértelműen érezhető, hétfőn például két edzésen végeztük el azt a munkát, amit én alapvetően egyen szoktam, ennek ellenére este így sem igazán kellett altatni. Mindenki érzi az elmúlt hetek nyomait magán. Nyilván próbáltunk formában maradni, de a hat hét az hat hét, természetes, hogy meglátszik a kihagyás" – mesélte a Blikknek az első tréningeket követően a sportoló.

Rasovszky hozzátette, hogy a koronavírus-járvány ellenére sem szorult a négy fal közé. Bár úszásra ugyan nem volt mód, de biciklizett, futni is sűrűn eljárt, emellett pedig a kertben végezte az erősítő gyakorlatokat.